O καιρός της Κυριακής-Με βροχές και καταιγίδες ξεκινά η νέα εβδομάδα

Αναλυτικά η πρόγνωση των επόμενων ημερών, από Δευτέρα έως Παρασκευή

Με βροχές και καταιγίδες ξεκινά η νέα εβδομάδα

Συννεφιασμένος θα είναι ο καιρός της Κυριακής, με τις νεφώσεις να γίνονται πυκνότερες και ως το βράδυ να επεκτείνονται σε όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με το meteo, λίγες, τοπικές βροχοπτώσεις θα σημειωθούν μετά το μεσημέρι στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Σποράδες, και την Εύβοια.

Παγετός θα σημειωθεί στα ορεινά ηπειρωτικά, καθώς και στα ημιορεινά και αρκετά πεδινά της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας, κατά τη διάρκεια της νύχτας. Τις ίδιες ώρες, και κυρίως στη βόρεια Ελλάδα, η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι στα πελάγη θα φτάνουν τοπικά τα 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία στη βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από -6 έως 8 βαθμούς, στην κεντρική από 0 έως 10 βαθμούς, στη νότια από 0 έως 13, στα νησιά του Ιονίου από 6 έως 12, στα νησιά του βορείου Αιγαίου από 1 έως 11, και στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 4 έως 14.

Στο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ, όμως στα νοτιοδυτικά θα φτάνουν και τα 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ, όμως από το απόγευμα θα παρουσιάσουν ενίσχυση και θα φτάνουν τοπικά τα 8 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται αρχικά αίθριος καιρός, όμως από νωρίς το πρωί θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που σταδιακά θα πυκνώσουν. Μικρή πιθανότητα για ασθενή βροχόπτωση υπάρχει προς το βράδυ. Παγετός θα σημειωθεί μόνο στα ορεινά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 4 έως 9 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται αίθριος καιρός, και μόνο μετά το μεσημέρι θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Παγετός θα σημειωθεί στα ορεινά του νομού, αλλά και στα ημιορεινά και σε αρκετές πεδινές περιοχές, κατά τη διάρκεια της νύχτας. Τις ίδιες ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 0 έως 8 βαθμούς.

Η ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΞΕΚΙΝΑ ΜΕ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ-ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΜΥ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Τη σειρά του σε νεφώσεις κατά τόπου αυξημένες που θα εξελιχθούν σε βροχές και καταιγίδες δίνει από Δευτέρα ο γενικά αίθριος καιρός που θα επικρατήσει σε όλη τη χώρα μέσα στο Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ.

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου

Καιρός: λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στα ανατολικά και τα νότια με τοπικές βροχές στα ηπειρωτικά. Από το μεσημέρι και από τα νοτιοδυτικά οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές στην Πελοπόννησο και το νότιο Ιόνιο. Από το απόγευμα σταδιακά οι βροχές θα επεκταθούν στο βόρειο Ιόνιο, τη Στερεά και τη δυτική Κρήτη και το βράδυ στην Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τις δυτικές Κυκλάδες. Καταιγίδες από το απόγευμα κυρίως στις νότιες περιοχές. Χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά και κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ημιορεινά. Από αργά το βράδυ και από τα νοτιοδυτικά τα φαινόμενα θα ενταθούν.

Άνεμοι: στα κεντρικά και βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο βαθμιαία 7 τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή. Παγετός κατά τόπους τις πρωινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Τρίτη 24 Ιανουαρίου

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά και κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ημιορεινά. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους πρόσκαιρα ισχυρά.

Άνεμοι: στα κεντρικά και βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί και στα υπόλοιπα νοτιοανατολικοί, 5 με 7 και στα πελάγη πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: οι ελάχιστες τιμές σε μικρή άνοδο και στα βόρεια οι μέγιστες σε πτώση.

Τέταρτη 25 Ιανουαρίου

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές στα νοτιοανατολικά και χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά και τα κεντρικά και βόρεια ημιορεινά.

Άνεμοι: στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Πέμπτη 26 και Παρασκευή 27 Ιανουαρίου

Καιρός: νεφώσεις κατά διαστήματα κυρίως στα ανατολικά και νότια με τοπικές βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. Ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά αλλά και σε περιοχές της βόρειας χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο.

Άνεμοι: στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις και βαθμιαία βόρειοι, 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ, με εξασθένηση την Παρασκευή.

Θερμοκρασία: σε βαθμιαία πτώση. Παγετός κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top