ΕΝΤΑΣΗ και ΟΡΓΗ σε σχολεία για προσφυγόπουλα! «Βρωμιάρες, σιχαμένες» - ΒΙΝΤΕΟ

Αντιδρούν πολλοί γονείς, απαντήσεις ζητά η ασφάλεια και παίρνει καταθέσεις

Προκαταρκτική εξέταση διενεργεί η Ασφάλεια Πειραιά για τους προπηλακισμούς που έγιναν χθες Τρίτη, στο 1ο δημοτικό σχολείο του Νέου Ικονίου στο Πέραμα. Από τις καταθέσεις θα διερευνηθεί ο ρόλος του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Γιάννη Λαγού, αλλά και στελεχών του κόμματος στα επεισόδια. Γονείς του σχολείου συνεχίζουν πάντως να είναι εξαγριωμένοι με την απόφαση της κυβέρνησης να στείλει 25 προσφυγόπουλα να φοιτήσουν στο συγκεκριμένο σχολείο .

«Γιατί θα πρέπει να είμαστε ευγνώμονες που θα έχουμε τόσες παροχές, τώρα που θα έρθουν τα προσφυγόπουλα στο σχολείο μας, όταν καθημερινά εδώ και χρόνια παλεύουμε για τα αυτονόητα;» αναρωτιόνται γονείς που αντιδρούν. 

Οι ίδιοι καταγγέλλουν πως ενώ για χρόνια πάλευαν για να έχουν πετρέλαιο ώστε να ζεσταίνονται οι μαθητές, το κράτος δεν διέθετε τα απαιτούμενα κονδύλια, ενώ τώρα, όπως λένε, ως δια μαγείας βρέθηκαν αμέσως χρήματα για θέρμανση! 

«Καταδικάζουμε όλους εκείνους που χρησιμοποιούν την εύλογη αντίδραση μας ως ρατσιστική ή την χρησιμοποιούν σαν ευκαιρία για πολιτικές σκοπιμότητες», πρόσθεσαν οι γονείς, κατηγορώντας το κράτος, πως καθημερινά τους αντιμετωπίζει σαν πολίτες τρίτης κατηγορίας. 

Οι αστυνομικοί παίρνουν ήδη καταθέσεις από αυτόπτες μάρτυρες για το χθεσινό "ντου" των Χρυσαυγιτών στο δημοτικό σχολείο στο Νέο Ικόνιο .Πολίτες καταγγέλλουν ότι οι αστυνομικοί που βρίσκονταν στο χώρο αδράνησαν μπροστά στα επεισόδια, με πρωταγωνιστές τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Γιάννη Λαγό και μέλη της Χρυσής Αυγής. Επεισόδια που έγιναν, όπως καταγγέλλεται, μπροστά και από μικρά παιδιά.

Η εκπρόσωπος του Συλλόγου Γονέων Περάματος, Θ.Περπερίδου κατήγγειλε στο Star ότι η Χρυσή Αυγή μπήκε στο σχολείο με "το έτσι θέλω" και δεν εμποδίστηκε από κανέναν.

«Επιτέθηκαν σε γονείς και εκπαιδευτικούς και μπήκε σε κίνδυνο η ασφάλεια των μαθητών που ήταν εκείνη την ώρα στο σχολείο», κατήγγειλε ο πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, κ.Θ.Κικίνης.

Την προκαταρκτική εξέταση, όπως προαναφέραμε, διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πειραιά και η δικογραφία, όταν θα ολοκληρωθεί θα διαβιβαστεί στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Το αρχηγείο της ΕΛΑΣ έχει δώσει εντολή για τη διενέργεια και ένορκης διοικητικής εξέτασης για τις ευθύνες των αστυνομικών.

ΕΝΤΑΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟ 5ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ 

Ένταση δημιουργήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης μπροστά από το 5ο δημοτικό Σχολείο Κερατσινίου, όπου θα φοιτήσουν τις επόμενες ήμερες προσφυγόπουλα. Γονείς επίσης αντιδρούν και λογομάχησαν με πολίτες, λίγο πριν σχολάσουν οι μαθητές. Δεν έλειψαν μάλιστα τα συνθήματα και οι χαρακτηρισμοί τύπου «βρωμιάρες, σιχαμένες».

Σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, τα προσφυγόπουλα τις επόμενες ημέρες θα φοιτήσουν σε 15 δημοτικά σχολεία της Αττικής που βρίσκονται κοντά στα κέντρα φιλοξενίας, όπως στο Ικόνιο, τη Νίκαια, το Αιγάλεω, το Χαϊδάρι, το Περιστέρι, τον Αυλώνα, τη Μαλακάσα, το Συκάμινο, τη Μάνδρα, την Ελευσίνα και τρία δημοτικά σχολεία στο Σχηματάρι. 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top