Πολλές οικογένειες προσφύγων προσπαθούν να χαρίσουν στα παιδιά τους το δικαίωμα στη μόρφωση. Γονείς και μικρά προσφυγόπουλα ξεσπούν, μιλώντας στην κάμερα του Star και την Κατερίνα Τσαμούρη, για την πολιτεία, που δεν τα αποδέχεται στα ελληνικά σχολεία. 

Δύο κοριτσάκια, η Αϊσέ και η Μάιρα, ήρθαν στη χώρα μας πριν λίγους μήνες. Καθημερινά ζητούν από τους γονείς τους να πάνε στο σχολείο.

Ο πατέρας τους είπε στην κάμερα του Star ότι θέλει τα παιδιά του να πάνε σε ελληνικό σχολείο. «Θέλω να μάθουν να γράφουν και να διαβάζουν, αλλά να έχουν Έλληνα δάσκαλο όχι πρόσφυγα!»

«Έχουμε κάνει πολλές φορές αιτήσεις για να στείλουμε τα παιδιά μας σε σχολείο και μας λένε ότι δεν μπορούν να τα δεχτούν» προσθέτει η μητέρα τους.  

Όπως είπαν οι γονείς, είναι ΔΙΚΑΙΩΜΑ τους να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο για να μάθουν να γράφουν και να διαβάζουν! 

Τα μικρά προσφυγόπουλα κοιτούν με μάτια όλο παράπονο! Ο 6χρονος Μαρτίχ είναι ένα από τα πολλά παιδιά προσφύγων που βρίσκεται στην κατάλληλη ηλικία να ξεκινήσει το σχολείο, όπως, όμως, λένε οι γονείς του... σε κανένα δεν τον αποδέχονται! 

Μια 13χρονη κοπέλα θεωρείται από τις τυχερές, καθώς κάνει μερικά μαθήματα εντός του χοτ σποτ με δάσκαλο πρόσφυγα. Ο μικρός αδερφός της, όμως, σταμάτησε το σχολείο ξαφνικά, καθώς τον κορόιδευαν τα άλλα παιδιά.

Οι γονείς ζητούν μια αγκαλιά για όλα αυτά τα παιδιά που θέλουν να μορφωθούν αλλά δεν μπορούν! 

 

 

 

 

Tags: