Ραγδαίες εξελίξεις για τα αγγελούδια που βρέθηκαν ΑΓΚΑΛΙΑΣΜΕΝΑ και ΠΑΡΑΤΗΜΕΝΑ στην Πάτρα

Αναζητούν τους γονείς ανεπιτυχώς - Τα ανέλαβε το Καραμανδάνειο- Πρώτη ανάρτηση 18-01-2017 19:45

Όπως νωρίτερα έγραψε το star.gr,  βρέθηκαν να περιπλανιούνται σε δρόμο στην Πάτρα τρία κοριτσάκια, μόνα τους, μέσα στο κρύο. Το μεγαλύτερο, μόλις δυόμισι ετών, κρατούσε στα χέρια του το μικρότερο, πέντε μηνών. Η καταγωγή τους είναι μέχρι στιγμής άγνωστη ενώ εκτιμάται πως προέρχονται από βίαιο περιβάλλον.

Τα κοριτσάκια, μετά την παρέμβαση της αστυνομίας, μεταφέρθηκαν στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων.

Οι γιατροί του νοσοκομείου δηλώνουν σοκαρισμένοι! Τα παιδάκια δεν έχουν πει καθόλου τις λέξεις «μαμά» και «μπαμπά», όπως θα περίμενε κανείς, ενώ δείχνουν να φοβούνται την αντρική παρουσία.  

Η Αστυνομία, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έχει σαφή στοιχεία για την ταυτότητα των κοριτσιών, παρά μόνο ότι μπορεί να είναι Ρομά, και, προς το παρόν, αδυνατεί να εντοπίσει τους γονείς τους. Με βάση, λοιπόν, το ότι κανείς δεν τα έχει αναζητήσει και ότι δεν έχει δηλωθεί εξαφάνιση παιδιών, η Αστυνομία έχει ξεκινήσει έρευνες σε καταυλισμούς Ρομά στην Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή, χωρίς να αποκλείουν, όμως, ότι τα κοριτσάκια μπορεί να έμεναν σε κάποιο σπίτι της πόλης.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο patrastimes η διοικήτρια του νοσοκομείου, Βασιλική Γεωργιοπούλου, τα παιδιά βρέθηκαν το βράδυ της Κυριακής στον χώρο του Καραμανδανείου παγωμένα, αλλά σε σχετικά καλή κατάσταση. "‘Είναι τρία χαρούμενα παιδιά, τα οποία δείχνουν να μην αντιλαμβάνονται τι τους συμβαίνει". Σύμφωνα με την κα. Γεωργιοπούλου, οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό των γονιών των κοριτσιών συνεχίζονται, ενώ, μέχρι στιγμής, κανείς δεν μπορεί να μιλήσει με βεβαιότητα για το βαθμό συγγένειας που έχουν μεταξύ τους ή ακόμα και αν έχουν κάποια συγγένεια.

Τα κοριτσάκια, προς το παρόν, φιλοξενούνται στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων Πατρών. Αν δεν βρεθεί κάποιος συγγενής να τα αναζητήσει, τότε, αναγκαστικά, θα φιλοξενηθούν σε κάποιο ίδρυμα.

Όσον αφορά στο ποινικό της υπόθεσης, έχει σχηματιστεί ήδη δικογραφία της Ασφάλειας κατά αγνώστων, για έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top