Έντονα αντέδρασε ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων δημοτικού σχολείου και νηπιαγωγείου Νέου Ικονίου στο Πέραμα, μετά την εισβολή Χρυσαυγιτών στο σχολείο το απόγευμα της Τρίτης.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή του ο σύλλογος κατηγορεί την κυβέρνηση ότι αντιμετωπίζει την τοπική κοινωνία σαν πολίτες τρίτης κατηγορίας, καθώς και για δοκιμασμένη και οικονομικά ρημαγμένη περιοχή.

Η ανακοίνωση γονέων και κηδεμόνων Νέου Ικονίου Περάματος

Ζώντας σε μια περιοχή δοκιμασμένη και οικονομικά ρημαγμένη, όπως είναι η περιοχή του Περάματος, όλοι εμείς οι γονείς του δημοτικού σχολείου Νέου Ικονίου και του νηπιαγωγείου, καταδικάζουμε όλους εκείνους που χρησιμοποιούν την εύλογη αντίδραση μας ως ρατσιστική ή τη χρησιμοποιούν ως ευκαιρία μα την καπηλευτούν για πολιτικές σκοπιμότητες. Καθημερινά το κράτος μας αντιμετωπίζει σαν πολίτες τρίτης κατηγορίας επιβαρύνοντας συνεχώς την περιοχή μας και πετώντας στα παιδιά μας ένα πιάτο φαΐ που παρ όλες τις αντιδράσεις μας για την ποιότητα του δεν μας δίνει κανείς σημασία αφού προερχόμαστε από το Πέραμα, τη φτωχογειτονιά και θα πρέπει να λέμε και ευχαριστώ.

Το κράτος χωρίς δημοκρατικές διαδικασίες αποφασίζει για οτιδήποτε χωρίς να υπάρχει πρώτα η απαραίτητη συζήτηση και ενημέρωση για ότι προτίθεται να κάνει. Τόσο με τους γονείς όσο και με τους εμπλεκόμενους φορείς της περιοχής φέρνοντάς μας μπροστά σε μια προαποφασισμένη απόφαση. Μας ενημερώνει ότι στέλνει έκτακτες επιχορηγήσεις στο δήμο μας για την κάλυψη των extra αναγκών στο σχολείο μας σε πετρέλαιο, καθαριότητα, γραφική ύλη όταν τόσα χρόνια τρέχαμε εμείς οι γονείς, και οι σύλλογοι γονείς για να καλύψουμε με αγωνία κάθε φορά για την επάρκεια τους.

Παράδειγμα πρόσφατο μέσα στον Δεκέμβρη όπου δεν είχαμε την απαραίτητη ποσότητα πετρελαίου για την κάλυψη των αναγκών του σχολείου μας. Και ρωτάμε λοιπόν την κυβέρνηση μας:

Τι θα γίνει κύριοι όταν η στρόφιγγα αυτή κλείσει; Γιατί θα πρέπει να είμαστε ευγνώμονες που θα έχουμε τόσες παροχές τώρα που θα έρθουν τα προσφυγόπουλα στο σχολείο μας όταν καθημερινά εδώ και χρόνια παλεύουμε για τα αυτονόητα που θα πρέπει να έχουν όλα τα παιδιά όλων των σχολείων; Γιατί θα πρέπει να είμαστε περήφανοι που θα έρθουν τα προσφυγόπουλα στο σχολείο μας και όχι για όλα τα σχολεία μας; Γιατί κύριοι είμαστε εμείς οι ρατσιστές και όχι όλοι εσείς που αντιπροσωπεύετε το κράτος και οποιαδήποτε άλλη δομή και που μπορεί και εσείς ενδόμυχα να έχετε τις ίδιες ανησυχίες και αγωνίες με εμάς αλλά φοβάστε να τις εκφράσετε. Ίσως δεν σας αγγίζει αυτό το γεγονός. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι ζούμε σε μία δημοκρατική χώρα όπου πρώτα από όλα και πάνω από όλα, ο πολίτης θα πρέπει να νιώθει ασφάλεια και εμπιστοσύνη για αυτό λυπούμαστε, γιατί εμείς δεν το νιώθουμε απλά γιατί δεν σας εμπιστευόμαστε.

Οι γονείς του δημοτικού και νηπιαγωγείου Νέου Ικονίου Περάματος

Tags: