Στον ανακριτή ο 24χρονος για τη δολοφονία του 39χρονου επιχειρηματία στην Κρήτη

«Μαλ…τον χαλάσαμε»...

Στον ανακριτή ο 24χρονος για τη δολοφονία του 39χρονου επιχειρηματία στην Κρήτη

Το κατώφλι του ανακριτικού γραφείου θα περάσει σήμερα ο 24χρονος που κατηγορείται για την εμπλοκή του στην άγρια δολοφονία του 39χρονου Ιάκωβου Εμμανουήλ στη Ροδιά.

Η απολογία του αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς ο ίδιος μέχρι στιγμής τηρεί σιγή ιχθύος χωρίς να έχει αποκαλύψει κανένα στοιχείο γύρω από την υπόθεση. Αντιθέτως ο 33χρονος συνέταιρος του άτυχου Ιάκωβου υπήρξε ... λαλίστατος κατονομάζοντας τον 24χρονο ο δολοφόνο του Εμμανουήλ.

Τόσο σε βάρος του 24χρονου όσο επίσης σε βάρος του συνέταιρου και της φίλης του έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις κακουργηματικού χαρακτήρα για ανθρωποκτονία από κοινού και ψευδορκία.

Τα ρίχνει όλα στον 24χρονο

Ο 33χρονος παρουσιάζει τον συγκατηγορούμενο του ως άκρως επικίνδυνο άτομο, το οποίο δεν ήθελε, καθώς ασχολούνταν με όπλα και ναρκωτικά, εντούτοις φέρεται να «συμπεθεριάζει» μαζί του για να βγάλουν από τη μέση τον 39χρονο και σπεύδει-κατά τους ισχυρισμούς του- να τον βοηθήσει να ξεφορτωθούν το πτώμα, περιμένοντας μάλιστα με την φίλη του σε κοντινή απόσταση και λαμβάνοντας μέτρα ασφαλείας σε σχέση με τις τηλεφωνικές επικοινωνίες τους.

Ισχυρίζεται ότι δήθεν ο 24χρονος, ο οποίος κυκλοφορούσε με Ανωγειανό όνομα αν και δεν έχει σχέση με την περιοχή, ήθελε να λογαριαστεί με τον Ιάκωβο, επειδή δεν ενέκρινε την σχέση με την φίλη του, η οποία αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν πρώην δική του σύντροφος και μητέρα του παιδιού του. Πριν το ραντεβού του θανάτου, ο 24χρονος ζήτησε να ενημερωθεί από τον συγκατηγορούμενό του αν το θύμα οπλοφορούσε ή γνώριζε πολεμικές τέχνες. Η συνάντηση είχε οριστεί για τις 5 το απόγευμα κοντά στους «Κουρήτες».

«Μαλ…τον χαλάσαμε» ήταν η πρώτη κουβέντα που είπε ο 24χρονος στην τηλεφωνική επικοινωνία του με τον 33χρονο συνέταιρο. Οι αστυνομικοί τον ρωτούν γιατί ο συγκατηγορούμενός του χρησιμοποιεί πρώτο πληθυντικό.

Χωρίς πολλά-πολλά λόγια και σαν να το είχαν προσχεδιάσει ο συνέταιρος και ο 24χρονος έθεσαν σε εφαρμογή την β΄ φάση του σχεδίου για την εξαφάνιση του πτώματος με την 30χρονη να ακολουθεί τις οδηγίες του συντρόφου της.

Όταν πλέον έφθασαν στο σημείο που ήθελαν και ο 24χρονος άνοιξε το πορτ-παγκάζ, ο 33χρονος περιγράφει: «Τον τράβηξα από το αυτοκίνητο μόνος μου για να βεβαιωθώ αν όντως ήταν νεκρός πράγμα το οποίο ευσταθούσε, αφού ο αυχένας του είχε σπάσει ενώ το πρόσωπο του ήταν γεμάτο αίματα. Τότε τον έπιασα εγώ από τα χέρια και ο άλλος από τα πόδια και τον μεταφέραμε σηκωτό αλλά και συρτό μερικά μέτρα μέσα στο ρέμα. Κατά την μεταφορά του έφυγε το παντελόνι όπως τον τραβάγαμε».

Ο 33χρονος υποστηρίζει ότι λίγο πριν χωρίσει με τον συγκατηγορούμενό του, ο 24χρονος τον ακούμπησε στον ώμο και τον προειδοποίησε: «Μην αισθανθώ καμία μαχαιριά πισώπλατα γιατί τελείωσες».

Ερωτηματικά

Ένα ενδιαφέρον στοιχείο της υπόθεσης είναι ότι ως συνδρομητής στο τηλέφωνο που φέρεται να χρησιμοποιήθηκε για να κλειστεί το ραντεβού θανάτου με το θύμα εμφανίζεται το όνομα Βούλγαρου και προέκυψε ότι το συγκεκριμένο φυσικό πρόσωπο είναι συνδρομητής 676 (!) τηλεφωνικών συνδέσεων, δηλαδή αποτελεί «αχυράνθρωπο».

Πάντως παραμένει αίνιγμα τι έγινε το αυτοκίνητο του 24χρονου με το οποίο μετέβη στον τόπο της δολοφονίας. Ο ίδιος φέρεται να έφυγε από εκεί οδηγώντας το αυτοκίνητο του θύματος. Από την Ροδιά έφυγαν με το αυτοκίνητο της 30χρονης κατηγορούμενης και τον μετέφεραν στο σπίτι της φίλης του, στο Ηράκλειο. Ποιος λοιπόν πήρε το δικό του αυτοκίνητο από τον τόπο του εγκλήματος; 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top