Προς όλες τις κατευθύνσεις στρέφεται η έρευνα για το τροχαίο δυστύχημα στο οποίο έχασε τη ζωή του ο διευθυντής των φυλακών Μαλανδρίνου, Βασίλης Γκορτζιάς. Το αυτοκίνητό του εντοπίστηκε από ψαρά μέσα στη θάλασσα και θυμίζει, πλέον, άμορφη μάζα από λαμαρίνες. Έπεσε στη θάλασσα από ύψος 100 μέτρων σε βραχώδη περιοχή στο 30ο χιλιόμετρο της οδού Ναυπάκτου - Ιτέας κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Ο 52χρονος είχε ξεκινήσει από το σπίτι του με προορισμό τις φυλακές. Το αυτοκίνητο εντοπίστηκε από ψαρά.

Ως διευθυντής των φυλακών Μαλανδρίνου, ο Βασίλης Γκορτζιάς είχε χειριστεί την υπόθεση του Αλβανού κακοποιού Ίλι Καρέλι, ο οποίος είχε μαχαιρώσει θανάσιμα σωφρονιστικό υπάλληλο. Ο διευθυντής διατάξει άμεσα τη μεταγωγή του κρατούμενου στις φυλακές Νιγρίτας Σερρών, προκειμένου να μην κινδυνέψει από τους συναδέλφους του θύματος. Ωστόσο, εκεί, ο κακοποιός ξυλοκοπήθηκε και υπέκυψε στα τραύματα του. Για τα βασανιστήρια καταδικάστηκαν σε πρώτο βαθμό 12 σωφρονιστικοί υπάλληλοι.

Η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας ανακοίνωσε:

Με ιδιαίτερη θλίψη πληροφορηθήκαμε τον αιφνίδιο και αδόκητο χαμό του καλού φίλου και Συναδέλφου Βασίλη Γκορτζιά, ο οποίος υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμή συνθήκες, έχασε την ζωή του όταν πήγαινε στην Φυλακή για να εργαστεί… Αναμένουμε η έρευνα των Αρχών που έχουν επιληφθεί της υπόθεσης να απαντήσει σε όλα τα ερωτηματικά που έχουν δημιουργηθεί.

Το αστυνομικό τμήμα της περιοχής ερευνά προσεκτικά προς κάθε κατεύθυνση τις συνθήκες του τροχαίου δυστυχήματος.

 

 

 


 

Tags: