ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ - «Μπήκε υγιέστατη, βγήκε πεθαμένη» - Τι κρύβουν τα χειρουργεία του νοσοκομείου

Σε απόγνωση οι κάτοικοι – Κάνουν το σταυρό τους μην προκύψει κάτι έκτακτο οι γιατροί

Σε απόγνωση είναι οι κάτοικοι της Ζακύνθου. Επί 1,5 μήνα δεν λειτουργούν τα χειρουργεία στο νοσοκομείο του νησιού- το οποίο θεωρείται μάλιστα ένα από τα πιο σύγχρονα της χώρας, και κατασκευάστηκε το 2012- και αναγκάζονται οι ασθενείς να διακομίζονται εκτός. 

Τα χειρουργεία σφραγίστηκαν μετά τον τραγικό θάνατο μια νέας γυναίκας, η όποια υπεβλήθη σε απλή επέμβαση ρουτίνας.  Ο σύζυγος της άτυχης γυναίκας Νίκος Αρβανιτάκης δεν έχει πάρει το πόρισμα για το θάνατο της γυναίκας του. Η 40χρονη Ελένη, μητέρα δύο παιδιών χειρουργήθηκε στο Νοσοκομείο Ζακύνθου για να αφαιρέσει μια λάμα στο πόδι. Λίγες μέρες μετά, κατέληξε από πολυοργανική ανεπάρκεια. 

«Μετά το χειρουργείο έκανε έντονους εμετούς, είχε πίεση 6, έβγαλαν υπέρηχο και αξονική, είδαν ότι χάνει ζωτικά όργανα. Από τη στιγμή που μπήκαμε υγιέστατοι για ένα προγραμματισμένο χειρουργείο και βγήκαμε πεθαμένοι, κάτι έγινε στο χειρουργείο. Αυτό που το προκάλεσε ήταν πολύ δυνατό. Τη σκότωσε μέσα σε 48ώρες. Δεν μπορεί να μην βρίσκεται», είπε ο Νίκος Αρβανιτάκης στο Star . 

Το ίδιο διάστημα 4 ακόμη ασθενείς στο νοσοκομείο Ζακύνθου εμφάνισαν μετεγχειρητικές επιπλοκές, οι οποίες αντιμετωπίστηκαν αμέσως. Φοβούμενη για βλάβη σε κάποιο χημικό παράγοντα, η διοίκηση του νοσοκομείου σφράγισε τα χειρουργεία. Έξι εβδομάδες μετά δεν έχουν επαναλειτουργήσει, ούτε γνωρίζουμε τι πραγματικά συνέβη.

Ο πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Ζακύνθου, Παύλος Καψαμπέλης κατήγγειλε στο Star πως «δεν έχει έρθει κανένας στο νησί! Ούτε από την  6η υγειονομική περιφέρεια, ούτε από το υπουργείο Υγείας. Εάν μου έρθει ένα τροχαίο τη νύχτα με εσωτερική αιμορραγία που και πως θα το αντιμετωπίσω;». 

Έξι εβδομάδες χωρίς χειρουργεία οι ασθενείς ανεβαίνουν το Γολγοθά τους. Οι ετοιμόγεννες γυναίκες διακομίζονται στο νοσοκομείο του Ρίου και οι γιατροί κάνουν το σταυρό τους να μην συμβεί κάποιο σοβαρό περιστατικό. 

Η Κατερίνα Καμπιώτη, μέλος του ΔΣ εργαζομένων του γενικού νοσοκομείου Ζακύνθου, κατήγγειλε στο Star πως «ασθενής που νοσηλεύτηκε την παραμονή πρωτοχρονιάς με  οξεία χολοκυστίτιδα στο νοσοκομείο αντιμετωπίστηκε με συντηρητική αγωγή και στην πορεία έφυγε σε νοσοκομείο της Λάρισας για να χειρουργηθεί».

Από την 6η υγειονομική περιφέρεια πάντως διαβεβαιώνουν ότι τα χειρουργεία θα επαναλειτουργήσουν σε λίγες ημέρες. 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top