Συνεχίζεται ο απεγκλωβισμός των κατοίκων της Κύμης. Το πρωί άνδρες της πυροσβεστικής και του ερυθρού σταυρού απεγκλώβισαν δύο γυναίκες, οι οποίες ήταν κλεισμένες μέσα σε ένα σπίτι χωρίς νερό για 7 ημέρες. Σε απόγνωση είναι αρκετοί συμπολίτες μας καθώς δεν στάζει ούτε σταγόνα νερού στα περισσότερα νοικοκυρία. Ο Γιώργος Σαραντάκος και η κάμερα του STAR κατέγραψαν τα προβλήματά τους.

Εγκλωβισμένες 7 ημέρες χωρίς νερό

Από την περασμένη Παρασκευή, δυο γυναίκες παρέμειναν εγκλωβισμένες σε ένα σπίτι ψηλά στο λόφο. Η έντονη χιονόπτωση και η πτώση δέντρων στο δρόμο καθιστούσαν αδύνατη την έξοδο τους από το σπίτι. «Δεν είχαμε νερό, ρεύμα, εντάξει το διαχειριστήκαμε, ανάψαμε κεράκια, λιώναμε χιόνι…»  λένε οι ίδιες.

Όταν τέλειωσαν τα τρόφιμα ζύμωναν ψωμί για να φάνε και για να πιουν νερό βρήκαν τη γνωστή πια λύση του ...λιώσιμου του χιονιού!

Άντρας του Ερυθρού Σταυρού λέει στην κάμερα του STAR ότι «ήταν πάρα πολύ δύσκολο, έχει πεσμένα δέντρα με δυσκολία προσεγγίσαμε την κατοικία για να βγάλουμε με ασφάλεια τις κυρίες». 

Τέσσερα συνεργεία με 12 πυροσβεστικούς υπαλλήλους αλλά και άνδρες του Ερυθρού Σταυρού βρίσκονται στους δρόμους της περιοχής και βοηθούν τους κατοίκους που ταλαιπωρούνται εδώ και μια εβδομάδα. 

Απεγκλωβισμός γυναίκας μετά από 7 ημέρες

Χθες, Πέμπτη, άνδρες της πυροσβεστικής υπηρεσίας με το ερπυστριοφόρο Κένταυρος κατάφεραν να φτάσουν στο σπίτι της κ. Ζαχαρούλας Κρινή και να την απεγκλωβίσουν.

Ο Γιώργος Σαραντάκος με την κάμερα του STAR κατέγραψε καρέ - καρέ τη δύσκολη διαδρομή μέχρι να φτάσουν στο σπίτι της γυναίκας, η οποία δεν σταμάτησε να ευχαριστεί τους πυροσβέστες για τη διάσωση της.

O υποδιοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαλκίδας δήλωσε: «Ο αγώνας μας δεν είναι στα όρια του δυνατού αλλά του αδυνάτου. Μπροστά στην ανθρώπινη ζωή τα υπερβάλουμε όλα».

Χωρίς σταγόνα νερού

Οι κάτοικοι της περιοχής συνεχίζουν να λένε "το νερό νεράκι". Στα περισσότερα νοικοκυριά δεν πέφτει από τη βρύση τους ούτε σταγόνα, κάνοντας πολύ δύσκολη την ζωή των πολιτών. 

Τα μαγαζιά της περιοχής είναι κλειστά ή υπολειτουργούν, αφού δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τους πελάτες. Και λόγω των τεράστιων λόφων χιονιού που είναι ακόμα μπροστά στις εισόδους και λόγω έλλειψης νερού.

 

 

 

 

 

 

 

Tags: