ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΑΘΜΟΣ! Τρίτεκνη οικογένεια κούρεψε το χρέος της κατά 90%

Τι αποφάσισε το Ειρηνοδικείο Χανίων

Τρίτεκνη οικογένεια κούρεψε το χρέος της κατά 90%

Το κούρεμα 90% του χρέους μιας τρίτεκνης οικογένειας από τα Χανιά αποφάσισε το Ειρηνοδικείο Χανίων.

Όπως αναφέρει το Cretapost, μετά την απόφαση του δικαστηρίου το συνολικό χρέος της οικογένειας που είχε αγγίξει τα 75.035,04 ευρώ, μειώθηκε στα 7.200 ευρώ και θα εξοφληθεί σε 36 μηνιαίες δόσεις των 200 ευρώ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, πρόκειται για τρίτεκνη οικογένεια συνταξιούχου του Ναυστάθμου Κρήτης με επιβαρυμένη υγεία και με μοναδικό εισόδημα τη σύνταξή του που φθάνει τα 1.060 ευρώ το μήνα, δεδομένου ότι η σύζυγος δεν εργάζεται.

Και οι δύο είναι χρεωμένοι είτε ως οφειλέτες, είτε ως εγγυητές μεταξύ τους. Η οφειλή του συζύγου , προς την μία και μοναδική πιστώτρια τράπεζα, ανέρχεται στο ποσό των 75.035,04 ευρώ ,από τρία δάνεια, της δε συζύγου 71.301 ευρώ. Σε σύνολο ως οικογένεια , έχουν χρέος  146.336,39  ευρώ. Με την απόφασή του το Ειρηνοδικείο Χανίων,  «κούρεψε» το χρέος της οικογένειας κατά 90%, πράγμα που σημαίνει ότι ο σύζυγος θα καταβάλει 7.200 ευρώ και άλλα 24.875 η σύζυγος, ενώ το υπόλοιπο του χρέους διαγράφεται, με τα ποσοστό της διαγραφής να φθάνει το 78%.

Όσον αφορά στην περιουσιακή τους κατάσταση, ο μεν άνδρας δεν διαθέτει κανένα περιουσιακό στοιχείο, η δε γυναίκα έχει την επικαρπία τριώροφης κατοικίας, η κυριότητα της οποίας έχει δοθεί στα τρία παιδιά τους.

Συνοπτικά η απόφαση του Ειρηνοδικείου «μεταφράζεται» ως εξής:

α) «μηδενικές καταβολές» για την σύζυγο

β) επιβολή μηνιαίας δόσης 200 ευρώ, για τον σύζυγο, για 36 μήνες

γ) «κούρεμα» χρέους για τον σύζυγο , κατά 90% (χρωστούσε 75.035,04 και καλείται να πληρώσει 7.200 ευρώ )

δ)Διάσωση πρώτης κατοικίας για την σύζυγο

ε) Επιβολή μετά την πάροδο της  τριετίας ,καταβολή δόσης  για την διάσωση της κατοικίας ποσό 172,74 ευρώ σε 144 δόσεις (12 χρόνια)

Συμπερασματικά : Για την ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, θεωρείται μία απόφαση ρύθμισης και ανακούφισης της οικογένειας του υπερχεωμένου νοικοκυριού, η οποία διαφορετικά είχε ρυθμίσει «την ζωή της» προ κρίσης, και δεν έκανε αλόγιστο δανεισμό, όταν ο μισθός του εργαζομένου στον Ναύσταθμο Κρήτης ήταν  αρκετά  ικανοποιητικός, και σήμερα οι οικονομικές συνθήκες αλλά και οι συνεχείς μειώσεις των συντάξεων συντελούν ώστε να μην μπορούν πλέον οι καταναλωτές να ανταποκριθούν στις δανειακές τους υποχρεώσεις».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top