Νέος εφιάλτης για τη Θεσσαλονίκη: Μετά τον παγετό έμεινε χωρίς νερό-Yπολειτουργούν οι αστικές συγκοινωνίες

Άλλη μια ταλαιπωρία για τους κατοίκους της που δοκιμάζονται εδώ και μέρες

Χωρίς νερό έμεινε η Θεσσαλονίκη

Μπορεί η «Αριάδνη» να μας… «χαιρέτησε», αλλά η Θεσσαλονίκη δεν λέει να βγει από το μάτι του κυκλώνα.

Μετά τις παγωμένες αλατιέρες του Δήμου που είχαν ως αποτέλεσμα να μετατραπεί σε μια πόλη-φάντασμα καθώς λόγω παγετού κανείς δεν μπορούσε να κυκλοφορήσει στον δρόμο, ήρθε και η έλλειψη νερού να «αποτελειώσει» τους κατοίκους της.

Με ανακοίνωση της, η ΕΥΑΘ τονίζει πως αυτές τις ώρες, υπερβαίνει τα μέγιστα όρια της η κατανάλωση νερού στο Πολεοδομικό Συγκρότημα Θεσσαλονίκης, λόγω διαρροών στα εσωτερικά δίκτυα των πολυκατοικιών, και υπερκατανάλωσης για το φόβο του παγετού από την πλευρά των πολιτών.

 Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει πως παρότι η παροχή από την Εγκατάσταση Επεξεργασίας Νερού Θεσσαλονίκης και τις πηγές της Αραβησσού κινείται στα υψηλά επίπεδα κατανάλωσης του καλοκαιριού, η υδροδότηση παραμένει μειωμένη ή και μηδενική κατά περιοχές. Δεδομένου ότι τυχόν βλάβες στο κεντρικό δίκτυο αποκαθίστανται άμεσα, η ΕΥΑΘ απευθύνει έκκληση στους καταναλωτές της:

1. να ελέγξουν και να αποκαταστήσουν άμεσα τις διαρροές εντός των ιδιοκτησιών τους - η ΕΥΑΘ, εκτός των επεμβάσεων στο κεντρικό δίκτυο, αποκαθιστά μόνο τα σπασμένα υδρόμετρα.  

2. να περιορίσουν στο ελάχιστο τις καταναλώσεις τους, προκειμένου να μην επηρεαστούν ευαίσθητες υδροληψίες όπως αυτές των νοσοκομειακών μονάδων.

Ειδικά για το Ωραιόκαστρο και τα Πεύκα: η εταιρεία επεμβαίνει κατά προτεραιότητα στις περιοχές αυτές για αντικαταστάσεις υδρομέτρων και η υδροδότηση αναμένεται να βελτιωθεί τις επόμενες ώρες, οπότε και θα επιλυθεί το ζήτημα των παγωμένων εξωτερικών διακλαδώσεων.

ΧΩΡΙΣ ΑΣΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ

Το καρέ της ταλαιπωρίας, έρχεται να συμπληρώσει το γεγονός, ότι ορισμένες περιοχές της πόλης παραμένουν χωρίς αστική συγκοινωνία.

Συγκεκριμένα, τα αστικά λεωφορεία που κυκλοφορούν σήμερα στην συμπρωτεύουσα ανέρχονται στα 360.

Από αυτά, τα 7 κινούνται με αντιολισθητικές αλυσίδες, ενώ κάποιες περιοχές εξακολουθούν να μην εξυπηρετούνται, λόγω των καιρικών συνθηκών.

ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΔΕΝ ΕΚΤΕΛΟΥΝΤΑΙ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ:

Περιστερά, Λιβάδι, Άγιος Αντώνιος, Λακκιά, Φιλοθέη, Αγία Παρασκευή, Μονοπήγαδο, Μονόλοφος, Λευκοχώρι, Στεφάνια και Εξαμίλι. Για τρίτη ημέρα σήμερα δεν πραγματοποιείται το δρομολόγιο 22 στην Άνω Πόλη Θεσσαλονίκης.

Να σημειώσουμε, πως και σήμερα για 3η ημέρα ο Οργανισμός λειτουργεί με σχέδιο εκτάκτου ανάγκης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top