"Killer" η Αριάδνη! ΝΕΚΡΟΙ, ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ, ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ και... ΣΠΑΣΙΜΑΤΑ σε όλη τη χώρα! Το STAR ΠΑΝΤΟΥ!

Φτιάχνει την Παρασκευή ο καιρός!

Η Αριάδνη σάρωσε τα πάντα στο πέρασμα της. Στον Τύρναβο ένας άνδρας 57 ετών βρέθηκε στην αυλή του σπιτιού του νεκρός, παγωμένος από το δριμύ ψύχος. Ο αδερφός του, τον αναζητούσε από την ώρα που χτύπησε την περιοχή ο χιονιάς. Ήξερε ότι έπασχε από προβλήματα υγείας .Οι φόβοι του επαληθευτήκαν  με τον χειρότερο τρόπο…

Στην Καρδίτσα, ένας ηλικιωμένος άνδρας έχασε τη ζωή του, όταν γλίστρησε στον πάγο,στην προσπάθεια του να βγει από το σπίτι του. Συνολικά από την περασμένη Παρασκευή που χτύπησε τη χώρα η Αριάδνη, οι νεκροί ανέρχονται στους τέσσερις.

ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΠΑΓΟΔΡΟΜΙΟ Η ΛΑΡΙΣΑ

Ο ολικός παγετός που επικράτησε τη νύχτα στη Λάρισα μετέτρεψε τους δρόμους σε παγοδρόμια. 25 εκχιονιστικά και αλατιέρες του δήμου προσπαθούν από την Τετάρτη να κρατήσουν τους δρόμους ανοιχτούς.

ΕΞΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ

Εφιαλτική ήταν η νύχτα στη Λαμία. Στην Εθνική οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης στα διόδια της Αγίας Τριάδας, οδηγοί νταλικών έμειναν ακινητοποιημένοι για ώρες,καθώς η τροχαία τους απαγόρευσε να κινηθούν στο εθνικό δίκτυο λόγω της έντονης χιονόπτωσης .

ΣΤΑ ΛΕΥΚΑ ΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ

Τους 40 πόντους έφτασε το χιόνι μέσα στην πόλη των Τρικάλων. Τα σχολεία δεν λειτούργησαν. Την Πέμπτη, καταβάλλονταν προσπάθειες να κλείσουν οι δρόμοι λόγω πάγου. Η νύχτα της Τετάρτης ήταν εξαιρετικά δύσκολη, καθώς χιόνιζε συνεχώς, ενώ τσουχτερό ήταν και το κρύο!

ΠΑΤΙΝΑΖ ΕΚΑΝΑΝ ΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Αρκτικό τοπίο θύμιζε η Καρδίτσα. Μπορεί να σταμάτησε να χιονίζει, αλλά οι δρόμοι ήταν απροσπέλαστοι. Αυτοκίνητα και φορτηγά ακινητοποιήθηκαν ακόμα και μέσα στην πόλη. Αλλά έκαναν πατινάζ! 

ΠΑΓΩΣΕ Ο ΒΟΛΟΣ! 

Ο Βόλος ζει επίσης πρωτόγνωρες καταστάσεις με το χιόνι. Το λιμάνι εξακολουθεί να είναι χιονισμένο και οι δρόμοι παγωμένοι.

ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Σκόπελος και Αλόννησος εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα Το ρεύμα  υπάρχει μόνο σε ορισμένες περιοχές και οι αρχές καταβάλλουν για 5η ήμερα προσπάθειες, ώστε να απεγκλωβιστούν συμπολίτες μας. Στα δυο νησιά έχουν πάει ειδικά μηχανήματα στου στρατού.

ΠΟΛΥ ΧΙΟΝΙ ΣΕ ΗΠΕΙΡΟ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Δύσκολη μέρα ήταν η Πέμπτη και για τα Ιωάννινα. Στην πόλη, οι κάτοικοι εκτός από τον χιονιά που κάλυψε τα πάντα, αντιμετώπισαν παγετό, αλλά και ομίχλη.

Στην Κοζάνη, οι κάτοικοι έκαναν τσουλήθρα στους δρόμους.

ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ! 

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, ο οποίος βρισκόταν στην Κοζάνη για δουλειές έσπασε το χέρι του, καθώς γλίστρησε στο δρόμο!

Στο Βενιζέλειο νοσοκομείο στην Κρήτη, γιατροί και νοσηλευτές δεν προλαβαίνουν τους ασθενείς με σπασίματα.

Σε ολικό παγετό ήταν πολλές περιοχές της Ελλάδας την Πέμπτη, παρά το γεγονός ότι η Αριάδνη υποχώρησε. Οι πιο χαμηλές θερμοκρασίες σημειώθηκαν στα Γρεβενά, όπου ο υδράργυρος έπεσε στους μείον 16 βαθμούς Κελσίου,στην Κοζάνη στους μείον 15 ,στην Φλώρινα στους μείον 13, στα Ιωάννινα στους μείον 12, στη Λάρισα στους μείον 10 και στη Θεσσαλονίκη στους μείον επτά βαθμούς Κελσίου .

ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Ο ΚΑΙΡΟΣ

Από αύριο Παρασκευή, η θερμοκρασία όμως ανεβαίνει .Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας,  παγετός θα υπάρξει το πρωί μόνο σε ορισμένες περιοχές  της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας. Οι χιονοπτώσεις θα περιοριστούν μόνο στα ορεινά της ηπειρωτικής Ελλάδας. Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά καλός, όπως και στη Θεσσαλονίκη.

Η ΧΙΟΝΙΣΜΕΝΗ ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΓΥΡΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Τα ξένα μέσα σε όλο τον κόσμο παραληρούν με την εικόνα της χιονισμένης Ακρόπολης, προβάλλουν τις μαγικές εικόνες του Ιερού Βράχου, με σχόλια θαυμασμού, ενώ παραθέτουν και βίντεο από drone. Οι εικόνες κάνουν τον γύρο του κόσμου!

Το σίγουρο είναι ότι η Αριάδνη θα καταγράφει ως ένας καταστροφικός χιονιάς για τη χώρα μας .

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top