Λευκό ΧΑΟΣ η Βόρεια Ελλάδα – Στο έλεος του χιονιά για 7η μέρα

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολλές περιοχές

O χιονιάς ταλαιπώρησε για 7η συνεχόμενη ημέρα το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με πολικό ψύχος, σφοδρές χιονοπτώσεις, καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους. Στο επίκεντρο βρέθηκαν και χθες, Τετάρτη, Θράκη και Μακεδονία, όπου η πυκνή χιονόπτωση, ακόμα και μέσα στις πόλεις, δημιούργησε αρκετά προβλήματα.

Εκτός από τις ωραίες εικόνες που αφήνει πίσω της η "Αριάδνη", αφήνει και πολλά...προβλήματα. Η Ορεστιάδα βρίσκεται εδώ και μια βδομάδα βρίσκεται στο έλεος του χιονιά. Οι κάτοικοι και οι αρχές του βόρειου Έβρου δίνουν καθημερινή "μάχη" με τα χιόνια,  που έχουν ξεπεράσει πλέον το 1.5 μέτρο.

Μέχρι χθες, η κυκλοφορία στο επαρχιακό δίκτυο της Ορεστιάδας ήταν αδύνατη, ακόμη και με αντιολισθητικές αλυσίδες, ωστόσο τα εκχιονιστικά μηχανήματα κατάφεραν σήμερα , μέχρι τις 9.00 το πρωί, να ανοίξουν όλους τους δρόμους,    

Η "Αριάδνη" τις τελευταίες μέρες έδειξε ιδιαίτερα την προτίμησή της στον ακριτικό Έβρο, που εδώ και δύο μέρες έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Παρόμοιες εικόνες με την Ορεστιάδα, έρχονται και από τη χιονισμένη Αλεξανδρούπολη. Χθες αργά το απόγευμα, μετά τη χιονόπτωση, έπεσε παγωμένη βροχή για αρκετές ώρες. Προς τα ξημερώματα, όμως, το χιόνι επανήλθε.

Ερασιτεχνικά πλάνα έξω από το πανεπιστημιακό γενικό νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης μαρτυρούν το χάος που προκλήθηκε χθες, όταν δεκάδες αυτοκίνητα εγκλωβίστηκαν από τη χιονόπτωση κατά την έξοδό τους. 

Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Ευάγγελος Λαμπάκης, δήλωσε στην κάμερα του STAR ότι ο δήμος δεν αντιμετωπίζει τα σοβαρά προβλήματα που έχει ο βόρειος Έβρος ή άλλες περιοχές της Ελλάδας και ότι ο δρόμος του νοσοκομείου είναι συνεχώς ανοιχτός.    

Σήμερα, Πέμπτη, οι μετακινήσεις πεζών και αυτοκινήτων στο κέντρο και τις γειτονιές της πόλης γίνονται με προσοχή, αφού το χιόνι σε κάποια σημεία ξεπερνά τα 15 εκατοστά. Πολλοί ήταν εκείνοι που δεν επιχείρησαν να οδηγήσουν, αφού βρήκαν τις ρόδες των αυτοκινήτων τους θαμμένες στο χιόνι.

Στη Θεσσαλονίκη βγήκε ήλιος με δόντια,  όμως τα απομεινάρια του χιονιά άφησαν για σουβενίρ μαγευτικές εικόνες και μερικά.... ευτράπελα! Το αεροδρόμιο Μακεδονία, σύμφωνα με την Υπηρεσία πολιτικής προστασίας, "ξέμεινε" από αποθέματα αλατιού, με αποτέλεσμα οι επιβάτες να μην μπορούν να μετακινηθούν από και προς το αεροδρόμιο!

Η αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Βούλα Πατουλίδου, είπε ότι θέλουν πολύ να στείλουν αλάτι στο αεροδρόμιο, αλλά δεν μπορούν, διότι όλη η δύναμη των υπηρεσιών είναι στον ορεινό όγκο στο επαρχιακό οδικό δίκτυο.

Για το... μπάχαλο, που προκλήθηκε εξαιτίας της κακοκαιρίας  ο προϊστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών Θεσσαλονίκης διέταξε προκαταρκτική εξέταση. Σκοπός της είναι να διαπιστωθούν αν τελέσθηκαν αδικήματα σχετικά με τις συνθήκες κυκλοφορίας σε δρόμους της πόλης, τις φθορές στο δίκτυο του νερού και τα προβλήματα διανομής θέρμανσης.

 

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top