Ο Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών, Γιώργος Καραμέρος, επισκέφθηκε σήμερα, Πέμπτη τις εγκαταστάσεις του Χαμόγελου του Παιδιού στο Μαρούσι, όπου λειτουργούν το Διεθνές και Εθνικό Κέντρο για τα εξαφανισμένα και υπό εκμετάλλευση παιδιά, καθώς και το Κέντρο Άμεσης Κοινωνικής Επέμβασης. Ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο του μη κερδοσκοπικού οργανισμού, Κωνσταντίνο Γιαννόπουλο, για το σύνολο της εθελοντικής δράσης και κοινωνικής προσφοράς του φορέα, ενώ ξεναγήθηκε στο επιχειρησιακό κέντρο και την κινητή μονάδα έρευνας και διάσωσης.

«Με ιδιαίτερη χαρά διαπίστωσα εκ νέου ότι το Χαμόγελο του Παιδιού είναι ένας οργανισμός πρότυπης επιχειρησιακής λειτουργίας» επισήμανε ο κ.Καραμέρος και πρόσθεσε: «Διαθέτει υπερσύγχρονο εξοπλισμό και εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό με υψηλό αίσθημα αλληλεγγύης και εθελοντισμού. Εκτός από την ανθρωπιστική συνεισφορά το Χαμόγελο του Παιδιού μπορεί να αξιοποιηθεί και στον τομέα της πολιτικής προστασίας».

Μάλιστα, όπως σημείωσε ο κ.Καραμέρος, εθελοντικό κλιμάκιο του Χαμόγελου βρίσκεται στην Αλόννησο και συνδράμει το έργο υποστήριξης των κατοίκων, που πλήττονται λόγω της κακοκαιρίας. «Θεωρώ, λοιπόν, επιτακτική ανάγκη την αξιοποίηση της τεχνογνωσίας και εμπειρίας του οργανισμού σε ζητήματα πολιτικής προστασίας, μέσα από συμπράξεις και συνέργειες με αρμόδιους φορείς της Πολιτείας. Η Περιφέρεια Αττικής είναι έτοιμη να αξιοποιήσει αυτή τη δυνατότητα», κατέληξε ο κ.Καραμέρος.

Λίγες ημέρες νωρίτερα, η Περιφέρεια Αττικής είχε προσφέρει ένα σημαντικό δώρο στο Χαμόγελο του Παιδιού και στους ανθρώπους του, δείχνοντας έμπρακτα την στήριξη της στην προσπάθεια του Κ.Γιαννόπουλου και των συνεργατών του.  Πιο συγκεκριμένα, τις παραμονές των Χριστουγέννων η Περιφέρεια διέθεσε από ίδιους πόρους το ποσό των... 146.481,58 ευρώ στο Χαμόγελο του Παιδιού προκειμένου να ανταπεξέλθει στις λειτουργικές του δαπάνες.

 

Tags: