ΒΟΜΒΕΣ χιονιού - Παρέλυσε όλη η Ελλάδα

Είχαν να δουν τέτοια κακοκαιρία για πάνω από 30 χρόνια

"Βόμβα" χιονιού έπεσε από τη Λάρισα μέχρι και την Αλεξανδρούπολη.

Ολόκληρες πόλεις έχουν παραλύσει! Σε μέρη όπως στα Τρίκαλα και την Καρδίτσα, είχαν να δουν τέτοια κακοκαιρία για πάνω από 30 χρόνια, ενώ στα Ιωάννινα το χιόνι έφτασε το μισό μέτρο μέσα στην πόλη.

Πολλοί νομοί έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και μέχρι κι ο στρατός επιχειρεί με ειδικά οχήματα σε ορισμένες περιοχές.

Στο κέντρο των Τρικάλων σήμερα το πρωί έκλεισαν όλοι οι δρόμοι και τα πάντα παρέλυσαν.

Χιονοθύελλα έπληξε και τη Λάρισα. Οι δρόμοι ήταν αδιάβατοι και τα εκχιονιστικά μηχανήματα προσπαθούσαν να τους ανοίξουν. Πάγωσε, μάλιστα, και το σιντριβάνι στην κεντρική πλατεία. Χωριά του νομού έχουν αποκοπεί λόγω του όγκου του χιονιού στους δρόμους .

Στο Βόλο, η εικόνα είναι μαγική με τον χιονισμένο Παγασητικό .

Ακόμα και στα προάστια του Βόλου, η κίνηση γίνεται με αντιολισθητικές αλυσίδες, ενώ η θερμοκρασία έδειχνε μέσα στην πόλη μείον 6 βαθμούς Κέλσιου

Στην Καρδίτσα, οι κάτοικοι με δυσκολία βγαίνουν από  τα σπίτια τους.

Έντονη είναι η χιονόπτωση και στη Λάμια .Ο δήμος κάνει έκκληση στους πολίτες να μην κυκλοφορούν αν δεν συντρέχει σοβαρός λόγος. Στην Εθνική οδό Αθηνών- Θεσσαλονίκης στο ύψος της Αγίας Τριάδας γίνεται προσπάθεια να  κρατηθεί ανοιχτή, καθώς το χιόνι πέφτει ασταμάτητα.

Εφιαλτική εξαπολυθεί να είναι η κατάσταση στη Σκόπελο και την Αλόννησο. Πυροσβέστες και στρατός συνεχίζουν να κάνουν απεγκλωβισμούς  κυρίως ηλικιωμένων από τα σπίτια τους .Το ρεύμα έχει επανέλθει στο μεγαλύτερο μέρος των νησιών, αλλά τα προβλήματα δεν έχουν τελειωμό, καθώς οι περισσότερες περιοχές είναι αποκλεισμένες.

Στα Ιωάννινα δίνεται μάχη για να κρατηθούν οι δρόμοι ανοιχτοί, καθώς είναι καλυμμένοι με χιόνι. Ακόμα και οι κάτοικοι, που είναι συνηθισμένοι στο χιονιά, έχουν εκπλαγεί από τη σφοδρότητα της χιονόπτωσης.  Η Πυροσβεστική από το πρωί απεγκλωβίζει κατοίκους από αποκλεισμένα χωριά.

Ακόμα και ο στρατός βγήκε στους δρόμους στον Έβρο. Στην Αλεξανδρούπολη χιονίζει από χθες το βράδυ, όπως και στην Ορεστιάδα. Στο νομό τα προβλήματα είναι μεγάλα, καθώς οι δρόμοι είναι κλειστοί.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκεται και η Σαμοθράκη, ενώ όλη η Βόρεια Ελλάδα έχει ντυθεί στα λευκά.

Η Αριάδνη θα επιμείνει ουσιαστικά μέχρι και σήμερα το βράδυ. Από αύριο το πρωί υποχωρεί σταδιακά. Θα πέσουν μόνο λίγα χιόνια στην ορεινή Πελοπόννησο και στην Ήπειρο. Η Βόρεια Ελλάδα, που δοκιμάζεται αυτή τη στιγμή από το χιονιά, θα βρίσκεται σε παγετό, αλλά με ήλιο. Χαμηλή θα είναι η θερμοκρασία και στη Θεσσαλία.

Στην Αττική, ο καιρός βελτιώνεται, ενώ ανεβαίνει και η θερμοκρασία. Βροχές θα σημειωθούν μόνο στις Κυκλάδες και στα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Τα προβλήματα που αφήνει πίσω της η Αριάδνη είναι πολλά. Στη Λέσβο, από το βάρος του χιονιού, έπεσε η στέγη στο ιστορικό θέατρο της Αγιάσου,  καταστρέφοντας τα πάντα. Είναι ένα πρωτοφανές για τη χώρα κύμα κακοκαιρίας που δημιούργησε ακραία φαινόμενα, σχεδόν σε όλη την Ελλάδα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top