Έρημη πόλη ήταν την Τετάρτη η Θεσσαλονίκη. Τα περισσότερα καταστήματα έμειναν κλειστά. Αρκετά δρομολόγια λεωφορείων δεν πραγματοποιήθηκαν.

Φοβισμένος ο κόσμος έμεινε στα σπίτια του. Μετά τα χθεσινά σοβαρά προβλήματα στους δρόμους, που εξέθεσαν τον Δήμο, και τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, βρέθηκε τελικά...  αλάτι και τουλάχιστον η κυκλοφορία των οχημάτων αποκαταστάθηκε σε κάποιο βαθμό. 

Στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στη συμβολή των οδών Αγγελάκη, Τσιμισκή και Βασιλέως Γεωργίου, η κίνηση των οχημάτων γινόταν με πολύ δυσκολία! Οι δρόμοι γλιστρούσαν και το χιόνι έπεφτε πυκνό!

Μπουτάρης: Οι παγωμένες αλατιέρες έγιναν το ανέκδοτο της χρονιάς - Δεν έχω νερό στο σπίτι μου! 

Και ενώ ο κόσμος δυσκολευόταν πάνω στο τιμόνι για να πάει στις δουλειές του, ο Δήμαρχος της πόλης απολογήθηκε για το παγωμένο αλάτι, που έγινε ήδη νέο ανέκδοτο για τον Γιάννη Μπουτάρη!

«Δεν αποποιούμαι τις ευθύνες μου, όμως, τέτοιες συνθήκες είχαμε να ζήσουμε χρόνια και ο κόσμος δεν ήταν συνηθισμένος σε τέτοιες καταστάσεις.  Η ευθύνη είναι απολύτως δική μου», είπε χαρακτηριστικά ο κ.Μπουτάρης, μιλώντας στον Σκάι. 

Ο ίδιος ανέφερε ότι η μισή πόλη είναι χωρίς νερό! «Δεν έχω νερό στο σπίτι μου και εγώ που είμαι στο κέντρο της πόλης», είπε και πρόσθεσε «Οι παγωμένες αλατιέρες έγιναν το ανέκδοτο της χρονιάς». 

Όπως εξήγησε ο κ.Μπουτάρης, οι αλατιέρες φορτώθηκαν από το βράδυ της Δευτέρας για να βγουν στους δρόμους νωρίς, ωστόσο, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών, την επόμενη το πρωί είχε παγώσει το αλάτι. «Αυτό δεν έγινε μόνο στη Θεσσαλονίκη και σε άλλους δήμους έγινε, αλλά προφανώς δεν δούλεψε αυτός ο σχεδιασμός», τόνισε, σημειώνοντας πως «δεν μπορείς να προβλέψεις ότι θα πετρώσει το αλάτι». 

Ο κ.Μπουτάρης κάλεσε μάλιστα τον κόσμο να μην κυκλοφορεί πολύ!

Για ρεκόρ παγετού κάνουν λόγο οι επιστήμονες 

Οι επιστήμονες της Θεσσαλονίκης κάνουν λόγο για ρεκόρ παγετού. Οι κάτοικοι διανύουν τέταρτη μέρα με ολικό παγετό, ενώ δεν αποκλείεται να ακολουθήσει και Πέμπτη μέρα ψύχους. Κάτι τέτοιο είχε να συμβεί από το 1963!

Το κρύο ήταν πολύ τσουχτερό και το βράδυ της Τετάρτης!

Την ίδια ώρα, η Χαλκιδική έχει τεθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, ενώ ένα ΚΤΕΛ της Ιερισσού ξέφυγε από την πορεία του, δεν άνοιγαν οι πόρτες του, και χρειάστηκε η επέμβαση της πυροσβεστικής για να απεγκλωβιστούν οι άνθρωποι.