Σφοδρή κακοκαιρία χτυπά τη Λαμία! Οι κάτοικοι εκτός από άσπρη μέρα, είδαν μπροστά τους και πολλά προβλήματα! Πολύωρη χιονοθύελλα και πολικές θερμοκρασίες "νέκρωσαν" την πόλη της Φθιώτιδας, όπου η δημοτική αρχή δίνει μάχη για να κρατήσει τους δρόμους ανοιχτούς!  

Ο Δήμαρχος της Λαμίας Νίκος Σταυρογιάννης μίλησε στο star.gr για τις προσπάθειες που έγιναν, ώστε οι δρόμοι που οδηγούσαν προς το νοσοκομείο της πόλης να μείνουν ανοιχτοί! 

Νίκος Σταυρογιάννης

«Υπήρχε μεγάλη έλλειψη αλατιού! Από το πρωί, μέχρι και το απόγευμα της Τετάρτης σφοδρή χιονοθύελλα έπληττε την περιοχή μας! Προσπαθούσαμε με ό,τι μέσα είχαμε να κρατήσουμε ανοιχτούς τους δρόμους που οδηγούσαν στο νοσοκομείο» είπε μεταξύ άλλων, ο κύριος Σταυρογιάννης.  

«Υπήρξαν δυσκολίες εντός και εκτός της πόλης! Έριξε πολύ χιόνι και το κρύο ήταν τσουχτερό» πρόσθεσε ο δήμαρχος, καλώντας τους κατοίκους να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

«Ευχαριστώ τους εργαζόμενους του Δήμου, που για τέταρτο εικοσιτετράωρο καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να παραμείνουν οι δρόμοι της πόλης ανοιχτοί», έγραψε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook .

Εφιαλτική ήταν η σημερινή Τετάρτη για τους οδηγούς που κινούνταν στην εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα lamiastar.gr, «η τροχαία πραγματοποιεί αυστηρούς ελέγχους  στα αυτοκίνητα που κινούνται στην εθνική οδό, ώστε κανείς να μην περνάει χωρίς αντιολισθητικές αλυσίδες»

Να σημειωθεί ότι η αστυνομία αναγκάστηκε να απαγορεύσει την κλυκλοφορία των μεγάλων οχημάτων τα οποία έμειναν ακινητοποιημενα στην άκρη της εθνικής.

Ο κύριος Σταυρογιάννης σημείωσε στο star.gr ότι η κυκλοφορία παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες και τα προβλήματα διεξάγεται κανονικά. Και δεν έχουν κλείσει οι κεντρικοί δρόμοι. 

Πηγές ΦΩΤΟ lamiareport.gr, facebook, tvStar.gr

Της Άννας Σταματιάδου (astamatiadou@star.gr)