Μετά την άγρια δολοφονία, έρχεται ο θρήνος - Η πρώτη πράξη του στερνού αντίο στον Αμοιρίδη

Επιμνημόσυνη τελετή στη μνήμη του εκλιπόντος Έλληνα πρέσβη, όσο η Φρανσουάζ δηλώνει αθώα

Με επιμνημόσυνη δέηση τίμησαν οι αρχές της Βραζιλίας τη μνήμη του εκλιπόντος  Έλληνα πρέσβη, την Τρίτη 10 Ιανουαρίου, που δολοφονήθηκε άγρια από τον εραστή της συζύγου του. 

Μετά από το θρίλερ των τελευταίων ημερών και τις έρευνες για το ποιος κρύβεται πίσω από την εν ψυχρώ δολοφονία του Αμοιρίδη, παίχτηκε χθες, Τρίτη 10 Ιανουαρίου, η πρώτη πράξη του τραγικού φινάλε, του στερνού αντίο στον Έλληνα πρέσβη. 

Τη σορό του Αμοιρίδη μετέφεραν αξιωματούχοι Βραζιλιάνοι, σε μια ήσυχη και λιτή τελετή. Η σορός, έπειτα, μεταφέρθηκε στο αεροδρόμιο του Ρίο ντε Τζανέιρο, ξεπερνώντας όλα τα εμπόδια που είχαν προκύψει, πριν επιστρέψει στην Ελλάδα για να ταφεί στη γενέτειρα του Πρέσβη, τη Βέροια. 

Την ίδια ώρα, η σύζυγός του Αμοιρίδη, Φρανσουάζ, που θεωρείται "εγκέφαλος" της δολοφονίας του, δηλώνει αθώα, υποστηρίζει ότι δεν υπάρχουν πειστήρια εις βάρος της και ζητά από τις ελληνικές αρχές να τη βοηθήσουν.

Έστειλε επιστολή – απολογία στην Ελληνική Πρεσβεία στη Βραζιλία και καταγγέλει ότι η κατάθεσή της λήφθηκε από δέκα αστυνομικούς που την «έσπρωξαν» προς την υποτιθέμενη σκηνή του εγκλήματος, αφήνοντας, έτσι, αιχμές για τις αρχές της Βραζιλίας. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top