Κάτω από χιόνι "θάφτηκαν" πολλές περιοχές της χώρας!

Στην Κόρινθο μάλιστα 30 χρόνια είχαν να δουν τόσο χιόνι

Ο χιονιάς χτυπά για 4η μέρα την Ελλάδα με πολικές θερμοκρασίες και χιονοπτώσεις. Το πρωί το έστρωσε στη Θεσσαλονίκη. Στα λευκά είναι  πόλεις της Ηπείρου και της Θεσσαλίας ενώ η «Αριάδνη» χτύπησε και την Πελοπόννησο. Στην Κόρινθο μάλιστα 30 χρόνια είχαν να δουν τόσο χιόνι οι κάτοικοι όπως λένε στην κάμερα του STAR.

ΤΟ ΕΣΤΡΩΣΕ ΣΤΗ  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Με καρτ ποστάλ έμοιαζε η πλατεία Αριστοτέλους ντυμένη στα λευκά όπως και ο Λευκός Πύργος.

Λίγο μετά τις 11 το πρωί οι Θεσσαλονικείς είδαν και αυτή άσπρη μέρα και οι δρόμοι μετατράπηκαν σε τσουλήθρες ακόμα και στο κέντρο της πόλης.

Η χιονόπτωση στην πόλη ήταν τόσο ισχυρή που σε λιγότερο από μισή ώρα άσπρισαν τα πάντα, ακόμα και τα γήπεδα ποδοσφαίρου.

Λόγω της ισχυρής χιονόπτωσης δημιουργήθηκαν προβλήματα στις πτήσεις στο αεροδρόμιο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ενώ τροποποιήθηκαν και τα δρομολόγια των αστικών λεωφορείων λόγω της ολισθηρότητας  των δρόμων.

Χιονισμένες είναι ακόμα  και οι βάρκες ενώ στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης Μουδανιών η κίνηση γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Χιόνι έχει πέσει σχεδόν σε όλες τις πόλεις της Βόρειας Ελλάδας

Στην Κατερίνη άσπρισε ακόμα και στο κέντρο της πόλης όπως και στις Σέρρες  που χιονίζει από χθες το βράδυ.

Στην Κοζάνη οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε παγοδρόμια

ΣΕ ΛΕΥΚΟ ΚΛΟΙΟ Η ΗΠΕΙΡΟΣ   ΧΙΟΝΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ

Στην Πάργα ο χιονιάς έφθασε μέχρι και τη θάλασσα. Είναι άλλωστε ένα από τα χαρακτηριστικά της Αριάδνης .Να το στρώνει σε παραλίες και λιμάνια.

Στην Ηγουμενίτσα οι κάτοικοι με δυσκολία άνοιγαν τις πόρτες τους το πρωί από τον όγκο του χιονιού.

Στα Ιωάννινα το έστρωσε μέσα στην πόλη ενώ ο χιονιάς έφκιασε μέχρι και την παράλια του Βόλου.

ΧΙΟΝΙΑ ΣΕ ΚΟΡΙΝΘΟ - ΝΑΥΠΛΙΟ

30 χρόνια είχαν να δουν να το στρώνει μέσα την Κόρινθο. Ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι το χιονισμένο Ναύπλιο από ψηλά. Στην πόλη χιονίζει από χθες το βράδυ.

Οι πολικές θερμοκρασίες επιμένουν για 4η μέρα .Η μισή χώρα όπως φαίνεται έχει θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν ενώ και στην υπόλοιπη  Ελλάδα εκτός της Κρήτης ο υδράργυρος φθάνει το πολύ τους 8 με εννιά βαθμούς Κελσίου.

Ενδεικτικά σήμερα οι πιο χαμηλές θερμοκρασίες σημειώθηκαν στην Κοζάνη με μείον δεκάεξι βαθμούς Κελσίου στο Περτούλι Τρικάλων, μείον 15 στο Μέτσοβο και την Πτολεμαΐδα, μείον 13 στα Ιωάννινα και στο Καρπενήσι μείον δώδεκα βαθμούς Κελσίου.

Ο χιονιάς επιμένει και στα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Στη Λέσβο ακόμα και ο στρατός ανοίγει τους δρόμους ενώ στη Συκαμιά Σκάλας βυθίστηκαν ακόμα και οι βάρκες των ψαράδων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top