Στα λευκά ξύπνησε σήμερα και η Χαλκιδική! Μάλιστα ήταν τόσο πυκνή η χιονόπτωση που το έστρωσε ακόμα και στην παραλία, ενώ επικρατούν συνθήκες ολικού παγετού με τη θερμοκρασία να βρίσκεται υπό του μηδενός.

Επί ποδός βρίσκονται εκχιονιστικά και αλατιέρες για να ανοίξουν τους δρόμου, όπου υπάρχει πρόβλημα, ενώ οι κάτοικοι απολάμβαναν το ονειρικό σκηνικό που δημιούργησε ο χιονιάς.

Χιόνι έπεσε χθες το βράδυ και στη Θεσσαλονίκη, χωρίς όμως να το στρώσει, ενώ κλειστά θα παραμείνουν σήμερα όλα τα σχολεία του νομού το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης.

Χιόνι συνεχίζει να πέφτει στην Ημαθία, στην Πιερία και στις Σέρρες με το θερμόμετρο να δείχνει -7 βαθμούς Κελσίου, ενώ απαραίτητη είναι η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε αρκετά σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου της Κεντρικής Μακεδονίας.

Στους -12 κατρακύλησε ο υδράργυρος στη Φλώρινα, στους -10 στην Καστοριά και στους -9 στα Γρεβενά.

Στην Πτολεμαΐδα η θερμοκρασία βρίσκεται στους -13 βαθμούς Κελσίου, ενώ λόγω της χιονόπτωσης και του παγετού, η κυκλοφορία των οχημάτων σε όλο το επαρχιακό δίκτυο της Κοζάνης και της Φλώρινας γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Χωρίς προβλήματα κινούνται τα οχήματα στην Εγνατία Οδό.

Φωτό: halkidikinews

Tags: