Το STAR στα αποκλεισμένα χωριά της Εύβοιας – ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ από τους κατοίκους

«Με κονσέρβες τη βγάζουμε, από περίπτερα, από ό,τι βρούμε»

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εξακολουθεί να βρίσκεται η Κύμη Ευβοίας. Τρεις ημέρες οι κάτοικοι της περιοχής είναι χωρίς ρεύμα και νερό λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης.

Πολλοί δρόμοι στη νότια Εύβοια είναι ακόμα κλειστοί, καθώς εκτός από χιόνι έχει και πολύ πάγο.

Η παραλία της Κύμης άνοιξε το πρωί. Εκεί βρισκόταν ο απεσταλμένος του Star Γιώργος Σαραντάκος και κατέγραψε συγκλονιστικές εικόνες. Καταστήματα της περιοχής υπέστησαν ολοκληρωτική καταστροφή από το χιόνι.

«Έχουμε μια γεννήτρια και αγωνιζόμαστε. Δεν έχουμε ρεύμα, δεν έχουμε νερό, δεν έχουμε πρόσβαση στο νοσοκομείο. Μια μαμά πήγαινε τώρα με τα πόδια στο φαρμακείο για να πάρει αντιβίωση για το παιδί της, 6 χιλιόμετρα μέσα στα χιόνια», λέει κάτοικος της περιοχής στην κάμερα του STAR.

«Με κονσέρβες τη βγάζουμε, από περίπτερα, από ό,τι βρούμε», λέει ένας άλλος.

Λίγο πριν τις 11 το πρωί εκχιονιστικά μηχανήματα άνοιξαν το δρόμο μετά από αρκετές ημέρες που οι κάτοικοι δείχνουν αποκομμένοι από τον έξω κόσμο.

Είναι σα να βλέπεις κινηματογραφική ταινία. Όλα είναι σκεπασμένα με χιόνι και πάγο εδώ και 3 εικοσιτετράωρα στην Κύμη Ευβοίας. Δύσκολα διακρίνεις αυτοκίνητα, σπίτια και καταστήματα.  Οι κάτοικοι ζουν πρωτόγνωρες καταστάσεις. Προσπαθούν να επιβιώσουν σε συνθήκες ...πολέμου. Δεν έχουν καμία βοήθεια από το κράτος καταγγέλλουν.

«Δίνουν μάχη ο στρατός, η πυροσβεστική, δίνουν μάχη όλοι. Δεν ξέρω τι έγινε με το δήμο, αδυναμία. Δεν ξεκινήσανε νωρίς. Χαμός. Οι μετεωρολόγοι φωνάζανε αλλά εντάξει ο κόσμος και η πολιτική προστασία και οι τοπικοί άρχοντες το πήραν εξ απαλών ονύχων το θέμα», λένε στην κάμερα του STAR.

Τα στρατιωτικά μηχανήματα και τα ερπυστριοφόρα της πυροσβεστικής προσπαθούν να βοηθήσουν τους κατοίκους της περιοχής οι οποίοι παρακολουθούν ... αποσβολωμένοι τον καταστροφικό χιονιά που χτύπησε τα ...σπίτια τους!

Καταστροφές σε καταστήματα στην παραλία της Κύμης

Στην παραλία της Κύμης, σε πολλά μαγαζιά το χιόνι προκάλεσε πολλές καταστροφές.

Στο χωριό Οξύλιθος οι κάτοικοι περπατούν με δυσκολία μέσα στο χιόνι που έχει φτάσει τα δυο μέτρα. Με φτυάρια στα χέρια προσπαθούν να απομακρύνουν το χιόνι και τον πάγο από τα σπίτια τους.

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια του 55χρονου φύλακα της Ηλεκτρομηχανικής Κύμης. Για 3 ημέρες είχε αποκλειστεί στο εργοστάσιο. Με γκαζάκι προσπαθούσε να ζεστάνει τα χέρια του. Τελικά οι πυροσβέστες κατάφεραν να τον απεγκλωβίσουν. Στο μεταξύ από το πρωί αγνοείται ένας βοσκός στην Ενορία Κύμης και άνδρες της πυροσβεστικής προσπαθούν να προσεγγίσουν το σημείο, ενώ εδώ και δύο ημέρες έχουν χαθεί τα ίχνη βοσκού από τη Σπεράδα και κάνουν έρευνες για τον εντοπισμό του. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top