Ο Άρειος Πάγος καταδίκασε τον Αρτέμη Σώρρα και την σύζυγό του για τρία αδικήματα

Με ποινή φυλάκισης 28 μηνών και τριετή αναστολή

Ο Άρειος Πάγος καταδίκασε τον Α.Σώρρα και την σύζυγό του

Ποινή φυλάκισης 28 μηνών με τριετή αναστολή επικύρωσε ο Άρειος Πάγος σε βάρος του  Αρτέμη Σώρρα απόπειρα εκβίασης, συκοφαντική δυσφήμηση και ψευδή καταμήνυση  από κοινού, του δικηγόρου και κουμπάρου του.

Το Ανώτατο Δικαστήριο επικύρωσε και ποινή 24μηνών με αναστολή και στη σύζυγό του. Η υπόθεση έχει κριθεί από το Εφετείο Πατρών και το ζεύγος Σώρρα ζητούσε την αναίρεσή της.

Η καταδικαστική απόφαση αφορά απόπειρα εκβίασης του πρώην δικηγόρου και κουμπάρου τους (μάλιστα φέρονται να του είχαν κάνει και παραπλανητική πειθαρχική καταγγελία σε βάρος του στον Δικηγορικού Σύλλογο Πατρών) με σκοπό να αποκομίσουν οι ίδιοι παράνομο περιουσιακό  όφελος και συγκεκριμένα το ποσό των 45.000 ευρώ από την πώληση ενός αυτοκινήτου. Είχαν στραφεί εναντίον του, σύμφωνα με την απόφαση, με εξώδικα και επιστολές για να μην διεκδικήσει το ποσό των 45.000 ευρώ που οι ίδιοι είχαν φέρονται να είχαν παρακρατήσει από την πώληση αυτοκινήτου του δικηγόρου.

Σκοπός των απειλών, κ.λπ. του ζεύγους, όπως καταγράφεται στην δικαστική απόφαση, ήταν να απέχει ο δικηγόρος «από οποιανδήποτε διεκδίκηση του μη καταβληθέντος σε αυτόν αντιτίμου της πώλησης του οχήματος του και  φοβούμενος τον διασυρμό και τον κίνδυνο από την προβολή των μυθευμάτων και των ψευδών περί απιστίας απειλών τους, για το με προέχουσα κοινωνική προφορά λειτουργήματος του, να μην στραφεί σε βάρος τους, έτσι ώστε να καρπωθούν αυτοί το ποσό με αντίστοιχη ζημιά στην περιουσία του δικηγόρου».

Ο ΣΚΟΤΕΙΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ-ΣΤΟ ΦΩΣ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΦΩΤΙΑ

 

Την ίδια στιγμή όπως έχει ήδη γράψει το star.gr, φως ρίχνουν μαρτυρίες και καταγγελίες που αποκαλύπτονται με τη δολοφονία της παιδοψυχιάτρου, Θώμης Κουμπούρα στον σκοτεινό κόσμο της οργάνωσης του Αρτέμη Σώρρα. Του ανθρώπου που εμφανίστηκε ως σύγχρονος «Μεσσίας», υποσχόμενος ότι με ομόλογα ύψους 600 δις δολαρίων θα βάλει τέλος στο ελληνικό χρέος και στα χρέη των πολιτών. Οι καταγγελίες δείχνουν ότι στην οργάνωση κυριαρχούσαν η βία, οι εκβιασμοί και οι απειλές.

Τα στόματα άρχισαν πλέον να ανοίγουν για τον δράστη Χρήστο Μπαλαντίνα, ο οποίος περιγράφεται ως πρωτοπαλίκαρο του Σώρρα, καθώς είχε αναλάβει να επιβάλλει τους κανόνες του φορέα «Ελλήνων Συνέλευσις» στα μέλη που δεν πειθαρχούσαν.

Πρώην μέλος της οργάνωσης μίλησε στην εφημερίδα Real News για την κόλαση που έζησε, όταν αποφάσισε να αποχωρήσει από τον φορέα του Σώρρα.

ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΟΚ

 

«Η έκπληξη δεν είναι ότι έγινε ένας... φόνος, αλλά ότι τόσο καιρό δεν βρέθηκε κανείς εισαγγελέας να τους σταματήσει! Στην αρχή είχα καταφέρει να πείσω χιλιάδες ανθρώπους στην Περιφέρεια μου για τις δήθεν πατριωτικές δηλώσεις του Σώρρα, αλλά όσοι είχαμε ένα μορφωτικό επίπεδο καταλάβαμε ότι επρόκειτο για απατεώνες! Όταν ερχόταν ο Σώρρας στην περιοχή μας, πληρώναμε ακόμη και το φαγητό, ενώ οι συνεργάτες του έφερναν μαζί τους τάπερ! Επειδή άρχισα να γράφω εναντίον του στην σελίδα μου στο Facebook,δέχτηκα την πρώτη επίθεση έξω από τα γραφεία τους από άλλο μέλος, φίλο του Χρήστου Μπαλαντίνα, που με έπιασε από το λαιμό και απείλησε να με πνίξει. Το χειρότερο όμως ήρθε όταν απήγαγαν για λίγες ώρες τον εγγονό μου και με απείλησαν ότι αν δεν σταματήσω, δεν θα τον ξαναδώ. Είναι... επικίνδυνη εγκληματική οργάνωση που πρέπει να ξεσκεπαστεί. Δεν έχω κάνει ακόμη μήνυση, γιατί ζούμε σε μια διαλυμένη χώρα και κανείς δεν πρόκειται να τους σταματήσει» λέει η γυναίκα, τα πλήρη στοιχεία της οποίας βρίσκονται στην διάθεση της εφημερίδας.

Χαρακτηριστική είναι και η φωτογραφία ντοκουμέντο που φέρνει στο φως η ίδια εφημερίδα και δείχνει τονΧρήστο Μπαλαντίνα με φίλους του-μέλη της οργάνωσης του Σώρρα να κρατούν τσεκούρια και αλυσοπρίονα, στέλνοντας μήνυμα σε όσους διαφωνούν!

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top