Κακοκαιρία! ΝΕΚΡΟΙ και ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ - Το Star σε όλη την Ελλάδα

Στα λευκά πολλές περιοχές της χώρας - Πολικές θερμοκρασίες παντού!

Δύο νεκρούς μετρά το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα μας. 

Μια γυναίκα 78 ετών στην Κομοτηνή πλήρωσε με τη ζωή της το τσουχτερό κρύο. Άναψε μαγκάλι για να ζεσταθεί μέσα στο σπίτι της. Σύμφωνα με τις αρχές,αποκοιμήθηκε και πέθανε από τις αναθυμιάσεις.  

Το δεύτερο θύμα του φονικού χιονιά είναι ένας άνδρας 77 ετών στη Ναύπακτο. Είχε χάσει τον προσανατολισμό του σε ορεινή περιοχή λόγω της χιονόπτωσης. Όταν εντοπίστηκε το απόγευμα του Σαββάτου από τις αρχές ήταν σε υποθερμία. Λίγη ώρα αργότερα δεν άντεξε και έσβησε μέσα στο κέντρο υγείας. 

Από το 1987 είχαν να δουν στη Σκόπελο τόσο χιόνι, που έφτασε σε κάποια σημεία το ένα μέτρο! Κάτοικοι έχουν αποκλειστεί στα σπίτια τους σε χωριά, ενώ γίνονται και διακοπές ρεύματος! 

Στο έλεος του χιονιά είναι και η Αλόννησος που έχει θαφτεί όπως περιγράφουν οι κάτοικοι στο χιόνι, που φθάνει ακόμα και τα 2 μέτρα!

Στα Χανιά χιόνισε μετά από 13 χρόνια! Στο κέντρο της πόλης ο υδράργυρος κόλλησε στους μηδέν βαθμούς Κελσίου. Παραλίες ντύθηκαν στα λευκά, ενώ οι αρχές απεγκλώβισαν ζευγάρι που έμεινε όλη τη νύχτα, λόγω καιρικών συνθηκών, στο φαράγγι της Αγίας Ειρήνης.

Ο χιονιάς έντυσε στα λευκά το Ηράκλειο, ακόμα και την παραλιακή οδό. Δημιουργήθηκαν προβλήματα στο οδικό δίκτυο, ενώ σταμάτησαν τα δρομολόγια και του αστικού ΚΤΕΛ του νομού Στα λευκά ντύθηκε και ο αρχαιολογικός χώρος της Κνωσού.

Ελβετία θύμιζε το πρωί της Κυριακής ο Μυλοπόταμος Ρεθύμνου, με το χιόνι να ξεπερνά το ένα μέτρο.Στο μεγαλύτερο μέρος του οδικού δικτύου στο νησί είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες, ενώ χρειάστηκε να στηθεί επιχείρηση από το ΕΚΑΒ για τη μεταφορά εγκύου σε νοσοκομείο.

Η χώρα συνεχίζει να βρίσκεται στην κατάψυξη και σε ορισμένες περιοχές υπάρχει ολικός παγετός. Ενδεικτικό είναι ότι το μεσημέρι της Κυριακής, η χαμηλότερη θερμοκρασία σημειώθηκε στη Φλώρινα με μείον 18 βαθμούς Κελσίου! 

Λόγω των πολικών θερμοκρασιών δημιουργηθήκαν βλάβες στον Ατμοηλεκτρικό σταθμό της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα. Οι μονάδες 3 και 4 που τροφοδοτούν την τηλεθέρμανση της πολης βγήκαν εκτός λειτουργιάς, αφήνοντας 14.000 νοικοκυριά χωρίς θέρμανση  μέσα στην παγωνιά.

Στο Ναύπλιο οι κάτοικοι είδαν ένα σπάνιο θέαμα ....τη θάλασσα να βράζει!

Στο νόμο Αχαΐας έπαιξαν χιονοπόλεμο στην παραλία της Καλογριάς, ενώ υπήρξε και τολμηρός κολυμβητής που βούτηξε στη θάλασσα με μείον 4 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top