ΧΙΟΝΙΑΣ! Το Star στα αποκλεισμένα χωριά της Εύβοιας! ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ–ΚΡΑΥΓΕΣ ΑΓΩΝΙΑΣ

Για αδιαφορία του κράτους μιλούν οι κάτοικοι και κάνουν έκκληση για βοήθεια

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχτηκε η Κύμη Ευβοίας. Η περιοχή είναι αποκλεισμένη από χιόνι που φτάνει τα 2 μέτρα και οι κάτοικοι τόσο της Κύμης, όσο και άλλων οικισμών που είναι κοντά έχουν εγκλωβιστεί και δεν μπορούν να βγουν από τα σπίτια τους!

Το Star ταξίδεψε στην αποκλεισμένη Κύμη και κατέγραψε την κραυγή αγωνίας των κατοίκων.

Στο χωριό Οκτωνιά, 1500 άνθρωποι είναι αποκλεισμένοι και στην περιοχή δεν φτάνει ούτε τροφοδοσία 3 μέρες τώρα! Τα γκρέιτερ δίνουν μάχη με το χρόνο, προσπαθώντας να απεγκλωβίσουν τους κατοίκους. Στην Κύμη και σε όλα τα διπλανά χωριά, κανείς δεν μπορεί να βγει από το σπίτι του και οι κάτοικοι καταγγέλλουν τις αρμόδιες αρχές για αδιαφορία. 

Όπως μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ο δημοσιογράφος Γιώργος Σαραντάκος «οι κάτοικοι είναι έξαλλοι και φοβισμένοι, καθώς εδώ και τρεις ημέρες παραμένουν, χωρίς βοήθεια, εγκλωβισμένοι, στο έλεος του θεού! Πολλοί ηλικιωμένοι έχουν ανάγκη από φάρμακα, αλλά οι αρμόδιες αρχές, όπως λένε, είναι άφαντες».

Κραυγή αγωνίας και από τους κατοίκους στο Αυλωνάρι Εύβοιας. Το χωριό έχει θαφτεί στο χιόνι. Οι κάτοικοι δεν μπορούν να μετακινηθούν, ενώ οι αλλεπάλληλες διακοπές ρεύματος τους βυθίζουν στο σκοτάδι και το κρύο.

«Η κατάσταση είναι δραματική! Δυστυχώς υπάρχουν πολλά προβλήματα», είπαν κάτοικοι της περιοχής στο Star.

Δύσκολες ώρες περνούν και οι κάτοικοι της Στενής Ευβοίας. 

«Το χιόνι είναι αρκετό. Γίνονται συχνές διακοπές ρεύματος. Οι δρόμοι κλείνουν συνέχεια», είπαν στο Star, ενώ το χιόνι έφτασε μέχρι και στη φημισμένη παραλία Χιλιαδού, 35 χιλιόμετρα βόρεια της Κύμης.

Τέλος, σημειώνουμε ότι μετά από 9 χρόνια το έστρωσε ακόμη και στη Χαλκίδα!

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top