ΠΡΟΣΟΧΗ! Έρχεται ΝΕΑ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ του καιρού-Τι να προσέξουν οι εκδρομείς των γιορτών που επιστρέφουν

Αναλυτική πρόγνωση για όλη τη χώρα

Σφοδρή κακοκαιρία πλήττει την Ελλάδα από το βράδυ της Παρασκευής. Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους λόγω του χιονιά, ενώ πολλά προβλήματα δημιουργήθηκαν το Σάββατο στη Νέα Εθνική Οδό Πατρών-Αθηνών, όταν ανατράπηκαν δύο νταλίκες και τρία ΙΧ, με αποτέλεσμα εκατοντάδες οδηγοί να εγκλωβιστούν για πολλές ώρες στους δρόμους μέσα στο κρύο! 

Άσπρη μέρα είδαν πολλές περιοχές της χώρας, ενώ το κρύο ήταν τσουχτερό σε όλη την Ελλάδα! 

Στο ...κυνήγι του χιονιά "Αριάδνη" ήταν από το πρωί του Σαββάτου οι Αθηναίοι, που περίμεναν να δουν το Σύνταγμα σε λευκό σκηνικό. Τελικά, ο χιονιάς περιορίστηκε στα βόρεια προάστια της Αττικής, όπου το έστρωσε για τα καλά και οι θερμοκρασίες βούτηξαν κάτω από το μηδέν.

Η θερμοκρασία σημείωσε αρνητικό ρεκόρ και έφτασε στους -5 βαθμούς κελσίου στα Βίλια, στους  -10 βαθμούς στην Πάρνηθα, - 2 στην Νέα ΕΡΥΘΡΑΙΑ,  0 με -1 στο κέντρο της πόλης και 0 βαθμούς κελσίου στα νότια προάστια! 

ΠΑΓΩΝΙΑ ΚΑΙ ΧΙΟΝΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ - ΝΕΑ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ! 

Μιλώντας, στο  κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ο μετεωρολόγος Μανώλης Ανανδρανιστάκης είπε ότι «η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και θα υπάρξει πρόσκαιρη βελτίωση από το απόγευμα της Κυριακής, ενώ  θα σημειωθεί νέα... επιδείνωση του καιρού την Δευτέρα». 

Ο ίδιος τόνισε ότι οι θερμοκρασίες θα παραμείνουν πολύ χαμηλές σε όλη τη χώρα. 

ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 

-Πολύ χαμηλές θερμοκρασίες σε όλη την Ελλάδα. Στη Δυτική Μακεδονία το θερμόμετρο θα δείξει μείον 20 βαθμούς κελσίου! Στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα θα έχουμε από 7 έως και 12 βαθμούς κελσίου!

-Οι βοριάδες δεν θα είναι ιδιαίτερα ενισχυμένοι (6-7 μποφόρ), και δεν θα υπάρχει πρόβλημα στις μετακινήσεις των πλοίων.

-Στις νοτιότερες περιοχές της Θράκης και της Χαλκιδικής, αλλά και στο Βόρειο Αιγαίο θα χιονίσει αρκετά! Το ίδιο στην Εύβοια, την Ανατολική Στερεά και το Πήλιο. Λιγότερο χιόνι θα πέσει στην Ανατολική Πελοπόννησο, στα ορεινά και ημιορεινά της Κρήτης και στα πιο ορεινά των Κυκλάδων. Στις Σποράδες ομως και στην Εύβοια η χιονόπτωση θα είναι έντονη!

-Στην Αττική, στις νότιες και παραθαλάσσιες περιοχές θα σημειωθούν ασθενείς βροχές ή χιονόνερο. Θα χιονίσει λίγο στα βόρεια του νομού και η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 3 βαθμούς κελσίου! 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ

Ενημέρωση σχετικά με καιρικά φαινόμενα, διακοπές κυκλοφορίας λόγω βροχόπτωσης-συσσώρευσης υδάτων- κατολισθήσεων -ηλεκτροδοτήσεις, σε όλη την επικράτεια. Δείτε ΕΔΩ περισσότερα 

Ανακοίνωση σχετικά με την κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Δείτε ΕΔΩ περισσότερα 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top