Αντί για ΦΩΤΙΣΗ, ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟΣ! Πλακώθηκαν για το σταυρό στην Πάτρα! ΕΙΚΟΝΕΣ ΝΤΡΟΠΗΣ

Παρατράγουδα σε στεριά και θάλασσα

Ούτε ιερό, ούτε όσιο δεν έχουν όπως φαίνεται κάποιοι, γι’ αυτό και πλακώνονται στο ξύλο ακόμη και τις γιορτινές ημέρες, αγνοώντας ήθη, έθιμα και παραδόσεις για το δικό τους προσωπικό συμφέρον και τη ματαιοδοξία τους! 

Στην Πάτρα για παράδειγμα εκτυλίχτηκαν σκηνές απείρου κάλλους κατά τον αγιασμό των υδάτων στη θάλασσα της Τερψιθέας στην τελετή που πραγματοποιήθηκε από την ενορία του Αγίου Κωνσταντίνου της Αγυιάς. Κολυμβητές που έπεσαν στη θάλασσα για να πιάσουν το σταυρό καβγάδισαν έντονα εντός και εκτός των νερών, επισκιάζοντας την τελετή, ενώ τα πνεύματα ηρέμησαν μόνο όταν κάποιοι ψυχραιμότεροι προσπάθησαν να τους χωρίσουν...

Στην πόλη της Πάτρας, ευτυχώς η κατάσταση ήταν διαφορετική! Στο λιμάνι, δεκάδες νέοι, αψηφώντας το κρύο και τα παγωμένα νερά του πατραϊκού,  βούτηξαν για να πιάσουν τον Σταυρό. Ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος άγιασε τα ύδατα της πόλης και το σήμα για να βουτήξουν ήταν το άκουσμα του ψαλμού "Εν Ιορδάνη βαπτιζομένου σου Κύριε». Τελικά, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα patrastimes.gr, τον Σταυρό έπιασε ο Ανδρέας Θωμάς από την Πάτρα. Ο νεαρός δέχτηκε ευχές και χειροκροματα!  

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top