Άγνωστοι στη Χίο κατέβασαν και έσκισαν την ελληνική σημαία από βενζινάδικο

Τι λέει στο Star ο υπάλληλος του πρατηρίου

Άγνωστοι κατέβασαν, προσπάθησαν να σκίσουν και τελικά πήραν μαζί τους ελληνική σημαία από πρατήριο υγρών καυσίμων στην πόλη της Χίου.

Την ίδια στιγμή, συνεχή είναι τα επεισόδια μεταξύ των προσφύγων και των μεταναστών που στριμώχνονται στο νησί και οι κάτοικοι έχουν φτάσει στα όρια τους.

«Παραμονή πρωτοχρονιάς, την ώρα που είχαμε κλείσει, μετά από μία ώρα περίπου, ήρθαν όπως βλέπετε αυτοί οι μάγκες που φιλοξενούμε και έκαναν αυτό που έκαναν. Πήραν τη σημαία την τραβούσανε να την σκίσουνε, εντέλει την πήρανε, το πιο λογικό να την κάψανε ή να την πετάξανε» δήλωσε στο Star ο Δημήτρης Λοϊζος, υπάλληλος του πρατηρίου.

Ο ίδιος,εμφανίζεται βέβαιος πως οι άγνωστοι δράστες του θλιβερού περιστατικού που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας είναι αλλοδαποί. Είναι κι αυτό ένα ενδεικτικό στοιχείο του εκρηκτικού κλίματος που επικρατεί στο νησί

«Παρόλο που οι Χιώτες δεν διέπονται από εθνικιστικά φρονήματα ούτε ρατσιστικά, όμως με όλα αυτά τα γεγονότα που γίνονται κατ΄εξακολούθηση, αλλάζει και τη στάση απέναντι στο όλο θέμα» δήλωσε στο Star η δημοσιογράφος, Μαριέττα Παππά.

Αυτή την ώρα στη Χίο στριμώχνονται 3.573 μετανάστες και πρόσφυγες, εκ των οποίων οι 1087 φιλοξενούνται στο χοτ σποτ της Βιάλ και οι υπόλοιποι 2.486 ζουν στον καταυλισμό της Σούδας και σε διάφορα μεμονωμένα καταλύματα. Παράλληλα αρκετοί πρόσφυγες οι οποίοι έχουν πάρει ήδη άσυλο εξακολουθούν να παραμένουν στο νησί.

«Προφανώς εκτιμούν ότι δεν μπορούν να περάσουν στην Ευρώπη λόγω κλειστών συνόρων, και σου λέει, αντί να ταλαιπωρούμεθα στην ηπειρωτική Ελλάδα ας μείνουμε εδώ μέχρι να ξεκαθαρίσει το ζήτημα» δήλωσε στο Star ο Σταμάτης Κάρμαντζης, αντιπεριφερειάρχης Χίου.

Οι διαδικασίες ελέγχου, διαλογής και επαναπροώθησης των ανθρώπων που πλημμυρίζουν τη Χίο προχωρούν με εξοργιστικά αργούς ρυθμούς, γεγονός που κάθε άλλο παρά συμβάλει στην εκτόνωση των εντάσεων.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top