ΘΡΗΝΟΣ-Έφυγε την Πρωτοχρονιά ο ιπτάμενος στα «Απάτσι» Θεόδωρος Καπετάνιος

Έχασε τη μάχη με τον καρκίνο

Έφυγε την Πρωτοχρονιά ο ιπτάμενος στα «Απάτσι»

Η Αεροπορία Στρατού θρηνεί την απώλεια ενός σπάνιου στελέχους και ανθρώπου. Σε ηλικία μόλις 52 ετών και αφού έδωσε για δύο χρόνια γενναία μάχη με σοβαρή ασθένεια, ο συνταγματάρχης Θεόδωρος Καπετάνιος άφησε την τελευταία του πνοή, πάνω στην αλλαγή του νέου έτους.

Ο εκλιπών ζούσε για πολλά χρόνια στη Λάρισα με τη σύζυγό του και τις δύο του κόρες. Ήταν από τους πρώτους χειριστές – δοκιμαστές των επιθετικών ελικοπτέρων AH64 που όλοι μας γνωρίζουμε με την κωδική ονομασία «Απάτσι». Μάλιστα, βρέθηκε προ εικοσαετίας στην πρώτη αποστολή που ταξίδεψε στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής για την πρώτη παρτίδα των είκοσι ελικοπτέρων που αγόρασε τότε η χώρα μας.

Άνθρωπος με όλη τη σημασία της λέξης και επαγγελματίας υψηλού επιπέδου, λένε όσοι τον γνώριζαν, πετούσε με μοναδικό τρόπο το ελικόπτερο και ήταν ο πρώτος Έλληνας που έκανε ανάποδη πτήση (το γνωστό loop) με αυτό.

Σπούδασε παράλληλα στο εξωτερικό και στην Ανώτατη Σχολή Πολέμου, χωρίς όμως να σταματήσει ούτε στιγμή να πετάει, κάτι που εξάλλου αγαπούσε ιδιαίτερα.

Η κηδεία του πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας, στην ιδιαίτερη πατρίδα του, στη Φρέγκαινα του Άργους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top