Έλληνες της Κωνσταντινούπολης μιλούν στο Star:«Φοβόμαστε,μας λείπουν οι πατριώτες,είναι δύσκολα»

Οι τρομοκρατικές επιθέσεις έχουν αλλάξει την καθημερινότητα τους

Οι Έλληνες που ζουν στην Κωνσταντινούπολη και γενικότερα στην Τουρκία, φοβούνται πλέον από τις αλλεπάλληλες επιθέσεις και έχουν αλλάξει τις καθημερινές συνήθειες της ζωής τους, αποφεύγοντας τις πολυσύχναστες τοποθεσίες.

Ο φιλόλογος-ψάλτης Αντώνης Παριζιάνος μιλώντας στο Star, αποκάλυψε πως «τώρα η κατάσταση είναι συγκεχυμένη και όλος ο κόσμος έχει μια ανησυχία». Όπως είπε, οι τρομοκρατικές επιθέσεις έχουν αναγκάσει τους Έλληνες που ζουν εκεί να αλλάζουν δρόμους και να αποφεύγουν κεντρικές οδούς. 

«Είναι δύσκολη η κατάσταση. Δεν έχουμε Έλληνες τουρίστες κι αυτό μας επηρέασε σαν ομογένεια, γιατί είχαμε συνηθίσει Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά, Φώτα με τουρίστες από την  Ελλάδα», πρόσθεσε ο ίδιος, επισημαίνοντας ότι γίνονται αυστηροί έλεγχοι στην Κωνσταντινούπολη. 

Τα Χριστούγεννα ήταν μοναχικά για τους Έλληνες της Πόλης. Οι πιο παλιοί, που έχουν ζήσει δύσκολες καταστάσεις, παραμένουν ήρεμοι.

Ο επιχειρηματίας Λάκης Βίγκας, είπε στο Star «αντιμετωπίζουμε με ψυχραιμία την κατάσταση και προσπαθούμε να κρατάμε χαμηλούς τόνους, να ζούμε και να εργαζόμαστε με περισσότερη προσοχή. Πήγαμε εκκλησία απλώς είμαστε σε εγρήγορση».

Πολλοί Έλληνες από φόβο αποφεύγουν ακόμη και τη χρήση των social media, ενώ κάποιοι κατήγγειλαν πως σήμερα Δευτέρα η σύνδεση με το διαδίκτυο είχε πέσει για ώρες.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top