ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ με χιόνια και πολικό ψύχος: Έρχεται ΝΕΑ κακοκαιρία-Μείον 15 θα δείξει ο υδράργυρος

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού σε όλη την Ελλάδα

Νέο κύμα κακοκαιρίας τα Θεοφάνεια

Μπορεί η δεύτερη μέρα του χρόνου να ξημέρωσε με ηλιοφάνεια και να ζεστάθηκε λίγο το κοκαλάκι μας, αλλά αυτή η καλοκαιρία δεν θα διαρκέσει για πολύ, καθώς από την Πέμπτη χαλά ο καιρός, με καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους που θα ρίξουν την θερμοκρασία κατακόρυφα.

Το τριήμερο των Θεοφανείων, ετοιμαστείτε για νέο πολικό ψύχος, με τα χιόνια να φτάνουν μέχρι το Σύνταγμα!

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, το χιόνι θα ντύσει στα λευκά το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ενώ στη βόρεια Ελλάδα αναμένεται να σημειωθούν θερμοκρασίες ρεκόρ, με τον υδράργυρο να πέφτει στους… -15 βαθμούς Κελσίου.

Η αλλαγή του καιρού θα ξεκινήσει από τα βόρεια προς τα νότια, με αποτέλεσμα πολλές περιοχές τα Θεοφάνεια να «θαφτούν» στο χιόνι. Η σφοδρή χιονόπτωση θα ξεκινήσει από το ύψος της Λαμίας και βορειότερα, ενώ στην Θεσσαλονίκη τα πάντα αναμένεται να ντυθούν στα λευκά, ακόμα και σε περιοχές κοντά στην θάλασσα.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΜΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ

 

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ

 

Καιρός: λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στο ιόνιο, την ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία, τη δυτική στερεά, τη δυτική και νότια Πελοπόννησο, τη νότια και την ανατολική νησιωτική χώρα όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βορειοδυτικά ορεινά και πρόσκαιρα και σε περιοχές της ηπείρου και δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο. 

Άνεμοι: στα βόρεια μεταβλητοί 3 με 4. στις υπόλοιπες περιοχές δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στα νότια πελάγη 5 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 
μποφόρ. 

Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο κυρίως ως προς τις ελάχιστες τιμές 
 

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ

 

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές, χιονιά στα ηπειρωτικά ορεινά και σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά, τα νότια και την ανατολική 
νησιωτική χώρα. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα ενταθούν, θα επεκταθούν στις  περισσότερες περιοχές της χώρας και θα σημειωθούν χιονοπτώσεις ακόμα 
και σε περιοχές της και βόρειας χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο. 

Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στα νότια 6 τοπικά 7 και βαθμιαία 8 μποφόρ οι οποίοι αργά το απόγευμα θα στα δυτικά και βόρεια θα στραφούν σε βορείους 5 με 7 μποφόρ. 

Θερμοκρασία: σε πτώση από βορά προς νότο. 

 

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 

 

Καιρός: στη δυτική Ελλάδα νεφώσεις με πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά και βροχή η χιονόνερο στα υπόλοιπα. Στην 
υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με χιόνια στα ορεινά αλλά και σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο και καταιγίδες στο Αιγαίο.Σταδιακά από το απόγευμα του Σαββάτου αναμένεται ύφεση των φαινομένων. 

 Άνεμοι: στα δυτικά και βόρεια βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. 

Θερμοκρασία: σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός τις πρωινές και βραδινές ώρες 
στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά. 
 

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ

 

Καιρός: στη δυτική Ελλάδα νεφώσεις με πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά και βροχή η χιονόνερο στα υπόλοιπα. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με χιόνια στα ορεινά αλλά και σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο και καταιγίδες στο Αιγαίο. Σταδιακά από το απόγευμα του Σαββάτου αναμένεται ύφεση των φαινομένων. 

 Άνεμοι: στα δυτικά και βόρεια βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 και στα 
πελάγη τοπικά 8 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές δυτικοί νοτιοδυτικοί 
5 με 7 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με 
την ίδια ένταση. 

Θερμοκρασία: σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός τις πρωινές και βραδινές ώρες 
στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά. 
 

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ

 

Καιρός: λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με πρόσκαιρες χιονοπτώσεις η χιονόνερο κυρίως στα ανατολικά και νότια. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα 
εξασθενήσουν. 

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 
μποφόρ. 

Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή. Παγετός τις πρωινές και 
βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά. 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top