Θέλετε υγεία, σεξ και χρήμα το 2017; Αυτά είναι τα Πρωτοχρονιάτικα έθιμα καλοτυχίας

Εφαρμόστε τα και… λάμψτε το νέο έτος

Τα έθιμα της Πρωτοχρονιάς

Η αντίστροφη μέτρηση για το 2017 έχει ξεκινήσει, και εσείς που πιστεύετε στα «έθιμα» της Πρωτοχρονιάς για να σας μπει καλά η νέα χρονιά, δεν έχετε παρά να κάνετε τα παρακάτω. Αν πάλι δεν σας πάει καλά, τουλάχιστον… δοκιμάσατε.

ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ-ΕΝΑ ΞΕΣΚΟΝΙΣΜΑ ΔΕΝ ΒΛΑΠΤΕΙ

Όπως δεν θέλετε να μπει ένας επισκέπτης σπίτι σας και να το βρει ακατάστατο και βρώμικο, έτσι και το 2017 δεν πρέπει να σας βρει… τσαπατσούληδες. Γι’ αυτό ρίξτε ένα ξεσκόνισμα/σγουγγάρισμα και ένα γενικό συγύρισμα, ώστε το σπίτι να «λάμπει». Αν έχετε χρόνο για να πετάξετα την σαβούρα και τα περιττά; Ακόμα καλύτερα, ώστε να καθαρίσετε την αύρα του σπιτιού σας.

ΔΩΣΤΕ ΕΝΑ ΦΙΛΑΚΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΓΚΙ

Αφού θα δώσετε που θα δώσετε φιλιά με την αλλαγή της χρονιάς, δεν σας είναι κόπος να τα δώσετε κάτω από το γκι.  Στην «δύναμη» του πιστεύουν οι βόρειοι λαοί και κυρίως οι Άγγλοι, ωστόσο σας το προτείνουμε κι εμείς, γιατί εκτός από ρομαντικό και αγαπησιάρικο, η παράδοση θέλει το φιλί κάτω από το γκι να φέρνει γονιμότητα και συνεπώς… απογόνους.

ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΙΣ ΒΡΥΣΕΣ ΜΟΛΙΣ ΜΠΕΙ ΤΟ 2017

Με το που φύγει το 2016 και πατήσει πόδι το 2017 ανοίξτε όλες τις βρύσες, καθώς το άφθονο νερό συνδέεται με πολύ χρήμα. Προσοχή μόνο μην τις ξεχάσετε ανοιχτές όλο το βράδυ, γιατί ο,τι χρήμα κερδίσετε σας βλέπουμε να το δίνετε στην ΕΥΔΑΠ. Αφήστε που η σπατάλη νερού δεν είναι και οικολογική.

ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΠΛΕΥΡΕΣ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΎ

Ναι, το ξέρουμε πως έξω έχει ψύχος, αλλά είναι ένα έθιμο ώστε με αυτόν τον τρόπο να μπει η τύχη από...παντού. Αυτά δεν παίζει να τα ξεχάσετε ανοιχτά γιατί πρώτον θα πουντιάσετε και δεύτερον καραδοκούν και κλέφτες. Δεν θέλετε να σας κάνουν «καλοκαιρινούς» πρωτοχρονιάτικα.

ΦΟΡΕΣΤΕ ΚΟΚΚΙΝΟ ΕΣΩΡΟΥΧΟ (ΑΝΤΡΕΣ-ΓΥΝΑΙΚΕΣ)

Εσείς που θέλετε να δείτε χαρά στο κρεβάτι σας, φορέστε απόψε Παραμονή ένα κόκκινο εσώρουχο, καθώς η παράδοση θέλει το κόκκινο χρώμα να φέρνει καλοτυχία στον ερωτικό τομέα. Για άφθονο… σεξ το 2017 λοιπόν, μην το ξεχάσετε. Υπάρχουν και κάποιες απελπισμένες που εκτός από κόκκινο εσώρουχο γράφουν και μια ευχή πάνω του, αλλά μην το παρακάνετε.

ΚΡΕΜΑΣΤΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΑΓΡΙΟΚΡΕΜΜΥΔΑ

Η αγριοκρεμμύδα (καραμπούσι) πρέπει να κρεμιέται στην εξώπορτα του σπιτιού την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Θεωρείται σύμβολο αναγέννησης και υγείας, αφού συνεχίζει να βγάζει νέα φύλλα, ακόμη και όταν έχει ξεριζωθεί από την Γη!

SOS! ΤΟ ΠΟΔΑΡΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ

Αφού κάνετε τα παραπάνω, δεν πρέπει να ξεχάσετε το ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ, που είναι ποιος θα σας κάνει ποδαρικό και θα σπάσει το ρόδι. Αυτός δεν πρέπει να είναι όποιος κι όποιος.Μπαίνοντας μέσα , με το δεξί πόδι, σπάει το ρόδι πίσω από την εξώπορτα για να πεταχτούν οι ρώγες του παντού και ταυτόχρονα λέει: «με υγεία, ευτυχία και χαρά το νέο έτος κι όσες ρώγες έχει το ρόδι , τόσες λίρες να έχει η τσέπη μας όλη τη χρονιά».

Αυτά και… ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top