Αποστολή του Star στη Στενή Ευβοίας: Αποκλεισμένοι οικισμοί από το χιόνι

Δίνεται μάχη ώστε να μην κοπεί το νησί στη μέση

Σχεδόν σε ολόκληρο το ορεινό δίκτυο της Εύβοιας είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες ενώ υπάρχουν χωριά, που είναι αποκλεισμένα καθώς το χιόνι έχει ξεπεράσει το  ένα μέτρο.

Με το χιόνι να ξεπερνά τους 20 πόντους ξύπνησαν οι κάτοικοι της Στενής στην Εύβοια, καθώς όλη τη νύχτα της Τετάρτης η χιονόπτωση ήταν έντονη

Με τις προβλέψεις της ΕΜΥ για συνέχιση της  χιονόπτωσης μέχρι την Παρασκευή,  τα συνεργεία της περιφέρειας θα βρίσκονται στο δρόμο μέρα νύχτα.

Στον ορεινό όγκο  στην Δίρφυ, ήδη έχουν δημιουργηθεί αρκετά προβλήματα από τον χιονιά. Η πρόσβαση στους Στρόπωνες, ένα χωριό σχεδόν στην κορυφή της Δίρφυς δεν ήταν εφικτή μέχρι αργά το μεσημέρι της Πέμπτης, ενώ με αντιολισθητικές αλυσίδες γίνεται η κυκλοφορία στα τμήματα:

-Ε.Ο. Λέπουρων - Καρύστου, από το 1ο έως το 44ο χλμ.

-Ε.Ο. Χαλκίδας - Αιδηψού, 35ο έως το 48ο και 136ο έως το 143ο χλμ.

-Ε.Ο. Γυμνό-Σέττας, Ερέτρια

-Διασταύρωση Καστέλλας μέχρι το Νέο Παγώντα.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΘΗΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΧΙΟΝΙΑ

Η ζωή στη Στενή Ευβοίας, κυλά σχεδόν κανονικά, αφού οι  κάτοικοι του ορεινού χωριού, θυμούνται πολύ δυσκολότερες καταστάσεις και λένε πως έχουν δει και περισσότερο χιόνι:

«Τα ξέρουμε, τα περιμένουμε και είμαστε οργανωμένοι με ξύλα και πετρέλαια. Ο,τι χρειάζεται στο σπίτι!»

Τα τζάκια ζεσταίνουν την ατμόσφαιρα αλλά και η φιλοξενία των κατοίκων που περιμένουν τους επισκέπτες της πρωτοχρονιάς.

Οι αλυσίδες είναι απαραίτητο αξεσουάρ, καθώς  μετά τα χιόνια, έρχεται ο πάγος που κάνει ακόμη πιο δύσκολη την ζωή όλων μας.

ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΟΥΝ ΧΩΡΙΑ:

Μάχη δίνεται προκειμένου να μείνει ανοιχτό το οδικό δίκτυο και να μην κοπεί στη μέση το νησί.

Υπάρχουν οικισμοί που είναι αποκλεισμένοι στην βόρεια Εύβοια, όπως το Καλαμούδι και ο Δρυμώνας, ο δρόμος που οδηγεί στην ουσία προς το μονή του Οσίου Δαβίδ και καταλήγει από πίσω στην Αγία Άννα. Μιλάμε για ένα τεράστιο οδικό δίκτυο στο οποίο υπάρχουν 30 εκχιονιστικά μηχανήματα ώστε να αποφύγουν τα χειρότερα.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO.

 

 

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top