Στα λευκά έχει ντυθεί από τα ξημερώματα η Αττική, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις των μετεωρολόγων για ισχυρές χιονοπτώσεις και παγετό στην πρωτεύουσα.

Συνεργεία της Περιφέρειας και των Δήμων έχουν ρίξει αλάτι σε κεντρικούς δρόμους, ενώ σε ετοιμότητα βρίσκεται ολόκληρη η κρατική μηχανή.

Παρ’ όλ’ αυτά προβλήματα υπάρχουν σε στενά και μη κεντρικούς δρόμους στα βόρεια προάστια, στα δυτικά, όπως το Περιστέρι και η Πετρούπολη ακόμα και στον Πειραιά.

Μετ’ εμποδίων η κίνηση των λεωφορείων

Με προβλήματα γίνεται η κίνηση και των λεωφορείων του ΟΑΣΑ.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΑΣΑ, Ι. Σκουμπούρη, που μίλησε στον ΣΚΑΪ, προβλήματα αντιμετωπίζονται κυρίως σε περιοχές με δρόμους που έχουν μεγάλη κλίση ή σε δρόμους που έχει διακοπεί η κυκλοφορία λόγω του χιονιού.

Ενδεικτικά σε περιοχές του Ζωγράφου, του Παπάγου και της Ηλιούπολης, υπάρχει μερική διακοπή δρομολογίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν κυκλοφορούν τα λεωφορεία στην περιοχή της Μάνδρας, αλλά και σε κάποιες περιοχές του Περιστερίου, όπως η Νέα Ζωή.

Οι πολίτες καλούνται να καλούν το 11185 για να ενημερώνονται για τα δρομολόγια των λεωφορείων, ή την ιστοσελίδα του ΟΑΣΑ.

Επίσης, τα λεωφορεία δεν κυκλοφορούν στον Καρέα, ενώ τα τρένα του ηλεκτρικού σιδηρόδρομου σταματούν στον σταθμό Ειρήνη.

Κλειστός είναι τέλος ο δρόμος προς Πάρνηθα από τις ταβέρνες και πάνω, ενώ προβλήματα παρατηρούνται στην Πεντέλη από το 414 στρατιωτικό νοσοκομείο και ως τη λεωφόρο Διονύσου, ενώ είναι κλειστές οι οδοί Θησέως και Διονύσου. 

Δεμένα τα πλοία σε Πειραιά, Ραφήνα, Λαύριο

Προβλήματα εμφανίζονται και στις ακτοπολοϊκές συγκοινωνίες, λόγω των βοριάδων που πνέουν στα πελάγη.

Έτσι έχει επιβληθεί γενικό απαγορευτικό απόπλου για τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου.

Δεν εκτελούνται ακόμα τα δρομολόγια των πλοίων Κυλλήνη-Κεφαλλονιά και Κυλλήνη-Ζάκυνθος.

Κλειστές είναι οι γραμμές Ηγουμενίτσα-Λευκίμμη, Πρίνος-Καβάλα, Θάσος - Κεραμωτή, Αλεξανδρούπολη - Σαμοθράκη, Αγία Μαρίνα - Νέα Στύρα.

Επίσης δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των υδροπτέρυγων στη γραμμή Βόλος-Σποράδες.

Οι επιβάτες πάντως που πρόκειται να ταξιδέψουν, καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν τροποποιήσεις των δρομολογίων λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Ρεπορτάζ: Ευαγγελία Ντούρου

Tags: