Μετά από το φιάσκο με τη ρόδα που στήθηκε στο Σύνταγμα και αποφασίστηκε να απομακρυνθεί τελικά χωρίς να λειτουργήσει ποτέ, παραιτήθηκε ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του δήμου Αθηναίων, υπεύθυνος για τις εορταστικές εκδηλώσεις, Χρήστος Τεντόμας.

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ, ο αντιδήμαρχος Λευτέρης Παπαγιαννάκης: «Ο κ.Τεντόμας έχει αναλάβει την ευθύνη και έχει παραιτηθεί» και πρόσθεσε: «Η διαδικασία είναι σχετικά απλή. Καταλαβαίνω την απογοήτευση για το γεγονός ότι δεν θα γυρίσει η ρόδα. Υπήρχε μια διαδικασία που η εταιρεία δεν ακολούθησε. Η εταιρεία έπρεπε να καταθέσει κάποια χαρτιά, δεν τα κατέθεσε, ζήτησε παράταση να τα καταθέσει και θα πηγαίναμε μετά τις γιορτές, οπότε δεν είχε νόημα...

Σε άλλες χώρες, η αδειοδότηση κάνει από 3 έως 5 μήνες. Η εταιρεία έχει 50 ρόδες παγκοσμίως, άρα δεν μπορεί να μην γνώριζαν ότι υπάρχει γραφειοκρατία. Υπήρχαν καθυστερήσεις, όμως ο τελικός φάκελος ανήκει στην εταιρεία. Κρίναμε ότι η πρόταση ήταν ωφέλιμη, η εταιρεία είχε αρκετές υποχρεώσεις που δεν τήρησε. Η παράταση θα πήγαινε μετά τις 4 Ιανουαρίου.

Υπήρχαν δύο χρονικές περίοδοι, στη μια περίοδο η ρόδα θα ήταν δωρεάν, μετά θα ξεστηνόταν, και μετά με διαγωνισμό θα ξαναστηνόταν. Αν άρχιζε να λειτουργεί στις 4 ή 5 Ιανουαρίου μέχρι τις 15 του μήνα, δεν είχε κανένα νόημα για τον δήμο, θα χανόταν το momentum, καθώς θέλαμε να λειτουργήσει μέσα στις γιορτές. Ο δήμος είπε ξεκάθαρα ότι από τη στιγμή που δεν υπήρχαν όλα τα εχέγγυα ασφαλείας, δεν θα λειτουργούσε. Πιστεύω ότι αν στηνόταν σε άλλο σημείο, δεν θα γινόταν τόσο μεγάλο θέμα».

Νωρίτερα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Παπαγιαννάκης παραδέχθηκε ότι υπήρχε «ανοργανωσιά» του Δήμου Αθηναίων, αν και -όπως διευκρίνισε- την επίβλεψη είχε αναλάβει ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου και με αυτή την έννοια δεν ευθύνεται άμεσα ο Δήμος.

Την ίδια ώρα, κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση διενεργείται από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας με αφορμή μηνυτήρια αναφορά εταιρείας αλλά και δημοσιεύματα του Τύπου σχετικά με την επικινδυνότητα της ρόδας που τοποθετήθηκε στο Σύνταγμα για τις μέρες των γιορτών.

 

Διαβάστε επίσης:

Ρόδα, ΠΑΝΑΚΡΙΒΟ ρεβεγιόν και κοπάνα: Το «Βουαλά Αθήνα» θα κοστίσει κάτι λιγότερο από 200.000 ευρώ 

Η απάντηση της εταιρείας για την ρόδα στο Σύνταγμα 

Tags: