Αυτά μόνο στην Ελλάδα: Πουθενά στον κόσμο δεν κατεβαίνουν τα βαγόνια από τις ρόδες λόγω χιονιά!

Το απόλυτο φιάσκο με την ρόδα του Συντάγματος-Είχε επικίνδυνα για την ασφάλεια των πολιτών κατασκευαστικά λάθη

Μπορεί στην Ελλάδα η περίφημη ρόδα του Συντάγματος να αποτελεί πλέον παρελθόν, ωστόσο αυτό δεν συμβαίνει και με άλλες χώρες στον κόσμο, καθώς ΠΟΥΘΕΝΑ δεν κατεβαίνουν τα λόγω χιονιά.

 

Μάλιστα σε χώρες με συχνότερη και πιο ισχυρή κακοκαιρία, ρόδες με τριπλάσιο ύψος λειτουργούν κανονικά.

ΛΟΝΔΙΝΟ

Για παράδειγμα στη Σιγκαπούρη ο τροχός είναι 165μετρα, στη Νέα Υόρκη 150 μέτρα και στο Λονδίνο το περίφημο Μάτι έχει 135 μέτρα ύψος. Αυτές οι ρόδες όμως έχουν πιστοποίηση ασφαλείας, η δίκη μας δεν πήρε ποτέ παρότι ήταν μόλις 45 μετρα.

ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ

Όπως υποστηρίζει ο πολιτικός μηχανικός Τάσος Ζαχαρόπουλος μιλώντας στο Star, η πιστοποίηση δεν θα ερχόταν ποτέ από καμία επιτροπή.

Ο ίδιος εντοπίζει επικίνδυνα για την ασφάλεια των πολιτών κατασκευαστικά λάθη, ξεκινώντας από τις ξύλινες βάσεις οι οποίες δεν είναι προφυλαγμένες ούτε απ΄ τη βροχή.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

«Αν διαβρωθεί το ξύλο, ή φουσκώσει, θα μπορούσε να δημιουργηθεί ταλάντωση. Μια πλημμελής ευστάθεια με ο,τι αυτό συνεπάγεται».

Ούτε η σωστή απόσταση ασφαλείας από το δρόμο είχε προβλεφθεί

«Εδώ έχουμε μια κατασκευή περίπου στα 50 μέτρα. Έπρεπε εκατέρωθεν να είναι ανάλογες οι αποστάσεις από την κίνηση και την λειτουργία του δρόμου».

ΕΛΛΑΔΑ

Το φιάσκο της ρόδας αποτελείωσε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθήνας. Μετά από μηνυτήρια αναφορά για την επικινδυνότητα του τροχού διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top