Ρόδα είναι και… δεν γυρίζει- Ο άλυτος γρίφος των ημερών

Ασάλευτη στο Σύνταγμα

Είναι ο πιο πολυσυζητημένος άλυτος γρίφος των ημερών. Κόσμος πάει κι έρχεται στην πλατεία Συντάγματος όμως η ρόδα είναι πεισματικά ασάλευτη. Ιδανική μόνο για φόντο σε αναμνηστική φωτογραφία. 

Για όσους βρίσκονται στην Αθήνα για διακοπές η απογοήτευση είναι διπλή. Οι μέρες κυλούν και δεν γνωρίζουν αν μέχρι να φύγουν θα αγναντέψουν τελικά τη στολισμένη Αθήνα από την κορυφή της ρόδας. 

Η μόνη στιγμή που αναπτέρωσε τις ελπίδες των πολιτών, μάταια όπως αποδείχτηκε, ήταν σήμερα το μεσημέρι. Η ρόδα κινήθηκε για μερικά λεπτά μόνο όμως για να γίνουν έλεγχοι από τους τεχνικούς της επιτροπής ασφαλείας. 

Μεγάλη ανησυχία προκαλούν στους κόσμο και οι περιβόητες παλέτες , οι οποίες στηρίζουν τη βάση του τροχού. Σύμφωνα ωστόσο με τους μηχανικούς  το υλικό αυτό χρησιμοποιείται πάντα στις συγκεκριμένες κατασκευές.

 Και δεν είναι μόνο αυτά τα προβλήματα που κάνουν την υπόθεση της ρόδας να θυμίζει ανέκδοτο.

Το γεγονός ότι το στήσιμο της ανατέθηκε σε μια ολλανδική ναυτιλιακή εταιρεία χωρίς διαγωνισμό, έχει προκαλέσει τεράστια διαμάχη στο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας. Δεν αποκλείεται μάλιστα ακόμη και να ξεστηθεί η εγκατάσταση μετά τις γιορτές.

Τι μέλλει γενέσθαι...άγνωστο! Ωστόσο ακόμη και ακίνητος ο τροχός αποκτά καθημερινά και άλλες χρήσεις. Πλέον λειτουργεί και ως σημείο συνάντησης και διαμαρτυρίας. Σήμερα συγκεντρώθηκαν εκεί οι απλήρωτες καθαρίστριες των λεωφορείων της ΟΣΥ οι οποίες δεν ξέρουν αν θα... γυρίσει η ρόδα της δικής τους ζωής.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top