"ΡΩΓΜΕΣ" στην ασφάλεια της Ευρώπης-Τι σημαίνει για την Ελλάδα το τρομοκρατικό χτύπημα στο Βερολίνο

Στο STAR o διεθνολόγος Δημήτρης Καιρίδης

Για όσα θα ακολουθήσουν αλλά και το τι σημαίνει για την Ελλάδα το τρομοκρατικό χτύπημα που έγινε στο Βερολίνο, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR με τη Μάρα Ζαχαρέα ο Δημήτρης Καιρίδης, καθηγητής Διεθνών Σχέσεων Παντείου Πανεπιστημίου.

"Για πρώτη φορά έχουμε ένα μαζικό τρομοκρατικό χτύπημα και στη Γερμανία αλά Γαλλία. Αυτό έχει τη σημασία του γιατί η Γερμανία έχει αντισταθεί περισσότερο στο λαϊκισμό και στην στροφή προς τα άκρα. Την ώρα που η Άνγκελα Μέρκελ έχει μπροστά της μια μακρά και δύσκολη προεκλογική εκστρατεία, την ώρα που οι δημοσκοπήσεις την έφερναν να αρχίζει να «παίρνει κεφάλι», το τρομοκρατικό χτύπημα φαίνεται να δίνει πανιά στους λαϊκιστές και ακραίους. Ουαί και αλίμονο αν ο δράστης είναι κάποιος από τους πρόσφυγες, τους μετανάστες, αυτούς που ζητούν άσυλο. Μακάρι να είναι Γερμανός πολίτης", τόνισε.

Στο ερώτημα τι θα γίνει στην περίπτωση που δράστης είναι κάποιος μετανάστης ή πρόσφυγας που έφτασε στη Γερμανία μέσω της Ελλάδας, ο κύριος Καιρίδης τόνισε: "Αυτό θα μας δημιουργούσε μεγάλο πρόβλημα. Ήδη η Γερμανία που είχε μια άλλη πολιτική και ήταν η πιο ανοικτή κοινωνία, έχει αλλάξει τακτική. Η Μέρκελ δεν θα ήθελε σε καμιά περίπτωση η προσφυγική κρίση να επανακάμψει και να απειλήσει τις πιθανότητές της για επανεκλογή".

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top