Tο star.gr στο Βερολίνο: Το πριν και το μετά του μακελειού στη χριστουγεννιάτικη αγορά-ΦΩΤΟ

Σοκ από τις εικόνες ντοκουμέντο

Tο star.gr στο Βερολίνο

Ένα απίστευτο ρίγος με διαπέρασε το βράδυ της Δευτέρας στο άκουσμα του αιματοκυλίσματος σε μία από τις ωραιότερες χριστουγεννιάτικες αγορές του Βερολίνου στην πλατεία Breitscheidplatz.

Τουλάχιστον 12 νεκροί και 48 τραυματίες, είναι ο τραγικός απολογισμός της αιματηρής τρομοκρατικής επίθεσης. Όλα έγιναν στις 21:00 ώρα Ελλάδας, όταν ένας άνδρας με κλεμμένο φορτηγό έπεσε πάνω σε συγκεντρωμένο πλήθος.

Θα μπορούσε να συμβεί και σε μένα σκέφτηκα σοκαρισμένη, βλέποντας τις φωτογραφίες της τραγωδίας.

 

 

 

«Θα μπορούσε να συμβεί και σε μένα», σκέφτηκα σοκαρισμένη, βλέποντας τις φωτογραφίες της τραγωδίας.

Εκεί που πριν από λίγες ημέρες εγώ η ίδια, απολάμβανα τις χριστουγεννιάτικες μελωδίες, τις βερολινέζικες λιχουδιές και χάζευα την μεγαλοπρεπή μισογκρεμισμένη -λόγω των βομβαρδισμών κατά τη διάρκεια του Β Παγκοσμίου Πολέμου- εκκλησία Kaiser Wilhelm Memorial Church, που δεσπόζει στο κέντρο της πλατείας, τώρα κυριαρχεί ο τρόμος και ο θάνατος.

 

Εκεί που έβλεπα γονείς με τα παιδιά τους, ηλικιωμένους, ερωτευμένα ζευγαράκια, να χαζεύουν γεμάτοι χαρά τις χειροτεχνίες και να γεύονται διάφορα εδέσματα, τώρα αντίκρυσα μόνο κατεστραμμένα ξύλινα σπιτάκια.

Τα υπέροχα στολισμένα χριστουγεννιάτικα δέντρα της πλατείας που δημιουργούσαν ένα γιορτινό κλίμα, είναι πια πεσμένα στο έδαφος, καρφωμένα κάτω από τις ρόδες του φορτηγού που έσπειρε τη δυστυχία στις ψυχές όλων.

 

Τα υπέροχα στολισμένα χριστουγεννιάτικα δέντρα της πλατείας που δημιουργούσαν ένα γιορτινό κλίμα, είναι πια πεσμένα στο έδαφος, καρφωμένα κάτω από τις ρόδες του φορτηγού που έσπειρε τη δυστυχία στις ψυχές όλων.

«Μπορεί να συμβεί στον καθένα…»,  ψελλίζω, ανατρέχοντας στις φωτογραφίες που τράβηξα, όταν τίποτα δεν προμήνυε τον εφιάλτη.

 

Της Μαρίας Κυπραίου

email: mkipreou@star.gr

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top