RED ALERT: Άμεσος κίνδυνος για θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο μέσα στις γιορτές!

Δήλωση-βόμβα του καθηγητή Μάζη – «Ο Ερντογάν θα έχει την τύχη του Σαντάμ και του Μουμπάρακ»-Πρώτη ανάρτηση:20-12-2016 14:50

«Κόκκινο συναγερμό» για το ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο ακόμη και μέσα στις γιορτές σήμανε ο Ιωάννης Μάζης, μιλώντας στην εκπομπή Leaders του Star Web Tv με τον Ηλία Παπανικολάου.

Όπως είπε ο καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής θεωρίας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, υπάρχει άμεσος κίνδυνος θερμού επεισοδίου από τις 31 Δεκεμβρίου και μετά, όταν θα τελειώσει και επίσημα η διαδικασία διαπραγμάτευσης για τη βίζα ανάμεσα στην ΕΕ και την Τουρκία.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο κίνδυνος είναι αυξημένος ιδιαίτερα στον χώρο της νησίδας Παναγιά, στις Οινούσες, και αυτό λόγω της εγγύτητας με τις τουρκικές ακτές. 

Ο κ. Μάζης υπογράμμισε πως υπάρχει μεγάλη και άμεση ανάγκη για τη δημιουργία ενός Συμβουλίου Ασφαλείας στην Ελλάδα, ενώ για τον Ερντογάν εκτίμησε πως «θα έχει την τύχη μεταξύ του Σαντάμ Χουσεΐν και του Μουμπάρακ».

Ο καθηγητής είπε επίσης πως η Ελλάδα έχει ακολουθήσει λάθος πολιτική στο θέμα της εθνικής ασφάλειας: «Έχουμε περάσει μια πολύ μεγάλη περίοδο ευημερίας στην Ελλάδα, περίπου 50 ετών. Τα σοβαρά κράτη που έχουν στρατηγικός σχεδιασμό οφείλουν αυτές τις περιόδους, ένας μέρος της ευημερίας τους να το αφιερώνουν για την εθνική τους ασφάλεια και την προστασία της εδαφικής τους ακεραιότητας. Εμείς όμως, για έναν περίεργο λόγο βασιζόμαστε στη ρήση του Κολοκοτρώνη ότι ο Θεός έβαλε την υπογραφή του για την ελευθερία της Ελλάδας και δεν την παίρνει πίσω».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top