«Ούτε οδοντόβουρτσα δεν έχουμε»-Στο star.gr ο πατέρας της οικογένειας που το σπίτι της έγινε στάχτη

Πως είναι η ζωή τους ένα μήνα μετά τον πύρινο εφιάλτη-«Τα παιδιά βγήκαν δυο λεπτά πριν καταρρεύσει η στέγη»

Ήταν στα μέσα του Νοεμβρίου, όταν τα όνειρα και οι ελπίδες για ένα καλύτερο αύριο της οικογένειας Αναγνωστόπουλου, έγιναν κυριολεκτικά στάχτη.

Όπως σας είχαμε γράψει από το star.gr, η ιστορία τους είχε συγκλονίσει, καθώς το σπίτι όπου έμεναν στο Λαντζόι Ηλείας, καταστράφηκε ολοσχερώς από ένα αναμμένο καντήλι, με αποτέλεσμα η εξαμελής οικογένεια να μείνει στο δρόμο.

Οι εικόνες από το καμμένο σπίτι είναι σοκαριστικές, αφού όπως βλέπετε και στις φώτο του patrisnews και του ilia24  δεν έμεινε τίποτα. Τα πάντα έγιναν παρανάλωμα του πυρός, ενώ από θαύμα γλύτωσαν και τα τρία παιδιά της οικογένειας που την ώρα της φωτιάς κοιμόντουσαν μέσα στο σπίτι με την γιαγιά τους.

ΣΕ ΤΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Σχεδόν ένα μήνα μετά από αυτό το τραγικό γεγονός, από το οποίο ευτυχώς δεν θρηνήσαμε θύματα, δεν έχουν αλλάξει πολλά για την οικογένεια Αναγνωστόπουλου, καθώς υπήρξε βοήθεια, αλλά για το μέγεθος της καταστροφής ήταν μηδαμινή.

Το star.gr επικοινώνησε με τον πατέρα, τον κύριο Γιώργο Αναγνωστόπουλο, ο οποίος μας περιέγραψε πως είναι σήμερα τα πράγματα:

«Μια σχετική αρωγή υπήρξε από το Χαμόγελο του Παιδιού και σποραδικά από κάποιους είτε συμπατριώτες μας από το Νομό Ηλείας και από 2-3 άγνωστους ανθρώπους από την Αθήνα. Δεν υπήρξε γενικότερα ιδιαίτερη βοήθεια. Η μεγαλύτερη βοήθεια που δεχτήκαμε ήταν από το Χαμόγελο του Παιδιού και από τους συντοπίτες μας. Ήταν κυρίως υλική βοήθεια. Η περισσότερη οικονομική βοήθεια που εισπράξαμε ήταν από την εκκλησία».

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΣΤΕΓΟΙ-ΟΥΤΕ ΟΔΟΝΤΟΒΟΥΡΤΣΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ

Μέχρι να μπορέσουν να ξαναφτιάξουν το σπίτι τους (πράγμα δύσκολο λόγω της οικονομικής κρίσης), σύσσωμη η οικογένεια μένει στο σπίτι της άλλης γιαγιάς:

«Δυστυχώς είμαστε άστεγοι. Μένουμε στο σπίτι της μητέρας μου. Το σπίτι μας έχει καταστραφεί ολοσχερώς. Γίνεται μια προσπάθεια ώστε να μπορέσουμε να το φτιάξουμε, αλλά όπως αντιλαμβάνεστε, οι καιροί είναι δύσκολοι και απαιτούν χρήματα» περιγράφει στο star.gr ο Γιώργος Αναγνωστόπουλος, προσθέτοντας πως:

«Αντιλαμβάνομαι ότι δεν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα από τον κόσμο. Όλοι είμαστε σε μια δύσκολη κατάσταση αλλά ευελπιστώ πως θα τα καταφέρουμε τελικά».

Μάλιστα δεν κρύβει πως από την φωτιά δεν έμεινε ΤΙΠΟΤΑ:

«Δεν υπάρχει ούτε οδοντόβουρτσα. Έχουν καεί τα πάντα, δεν έμεινε τίποτα στο σπίτι. Η καταστροφή ήταν ολοκληρωτική. Κάναμε ένα reset και όλα δυστυχώς πρέπει να αρχίσουν ξανά από την αρχή».

Τραγική ειρωνία; H οικογένεια πριν χρόνια αποφάσισε να εγκαταλείψει την Αθήνα προκειμένου να εγκατασταθεί στην επαρχία για ένα καλύτερο μέλλον. Ωστόσο μετά από αυτό που έτυχε, πρέπει να κάνουν ένα δυναμικό restart και άντε πάλι από την αρχή.

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΒΓΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΦΛΕΓΟΜΕΝΟ ΣΠΙΤΙ 1-2 ΛΕΠΤΑ ΠΡΙΝ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΕΙ Η ΣΤΕΓΗ

Μπορεί η οικογένεια Αναγνωστόπουλου να έζησε εφιαλτικές στιγμές, ωστόσο δεν κρύβουν την ευγνωμοσύνη τους που τα παιδιά τους σώθηκαν κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή:

«Η φωτιά ξεκίνησε από το καντήλι που είχε η πεθερά μου στο ένα δωμάτιο. Δεν ήταν στο δωμάτιο που κοιμόταν με τα παιδιά μου το καντήλι. Ήταν στο άλλο δωμάτιο. Κατά τύχη μπήκε 00:40 το βράδυ και εκεί είδε ότι η φωτιά είχε πάρει διαστάσεις. Μας πήρε τηλέφωνο η πεθερά μου και οριακά ένας γείτονας πρόλαβε να μπει σπίτι και να τους βγάλει. Ήταν θέμα 1-2 λεπτών να μην υπάρχει και κανένας στη ζωή. Τα παιδιά βγήκαν 1-2 λεπτά πριν καταρρεύσει η στέγη. Θα ήταν μεγάλη η τραγωδία» λέει στο star.gr ο πατέρας της οικογένειας.


ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΘΕΙ ΣΟΚ

Σχεδόν ένα μήνα μετά, τα τρία παιδιά της οικογένειας προσπαθούν να ξαναβρούν τους καθημερινούς τους ρυθμούς, αν και αυτό δεν είναι εύκολο:

«Τα παιδιά έχουν υποστεί σοκ, με κοινωνική λειτουργό από το Χαμόγελο του Παιδιού προσπαθούμε να απαλύνουμε τις πληγές τους, αλλά αυτό που ζητούν τα παιδιά και η κοινωνική λειτουργός είναι να ξαναμπούν στους ρυθμούς τους. Να επιστρέψουν στο σπίτι τους ή να συνεχίσουν το σχολείο τους. Είναι δύσκολο να πάνε στο σχολείο γιατί η απόσταση είναι αρκετά μεγάλη. Προσπαθούμε να βρούμε ένα άλλο σπίτι στο χωριό αν μπορεί κάποιος να μας φιλοξενήσει μέχρι να χτίσουμε ξανά το δικό μας, ώστε τα παιδιά να επιστρέψουν στο ρυθμό τους και να ξαναδούν τους συμμαθητές τους» λέει στο star.gr o Γιώργος Αναγνωστόπουλος, ο οποίος διατηρεί με την σύζυγό του ένα mini market στο χωριό και ελπίζει σιγά σιγά να ξαναχτίσει την ζωή του.

Ρεπορτάζ: Χριστίνα Βεργιώτη

Ε-mail: chvergioti@star.gr 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top