Υποχωρούν χιονιάς και κρύο αλλά θα ξαναέρθουν πριν τις γιορτές! Η ΠΡΟΒΛΕΨΗ για τα Χριστούγεννα

Στα μέσα της εβδομάδας θα επιστρέψουν οι χαμηλές θερμοκρασίες και οι χιονοπτώσεις

Υποχωρούν σιγά σιγά  από σήμερα το βράδυ το τσουχτερό κρύο και τα χιόνια που έντυσαν στα λευκά τα ορεινά και ημιορεινά της Ελλάδας.

Στο πέρασμά του, ο χιονιάς... express άφησε πίσω του. κατάλευκες, παραμυθένιες εικόνες που μας βάζουν για τα καλά στο κλίμα των γιορτών.

Με το χρόνο να μετράει αντίστροφα ως τα Χριστούγεννα, τα πλάνα από την Αρναία Χαλκιδικής, με τις χιονισμένες στέγες , θυμίζουν το... χωριό του Άη-Βασίλη! 

Από αύριο θα έχουμε ένα διάλειμμα... καλοκαιρίας, όμως στα μέσα της εβδομάδας οι χαμηλές θερμοκρασίες και οι χιονοπτώσεις επιστρέφουν, μαζί με το... πνεύμα των Χριστουγέννων.

Ειδικότερα, αύριο ο καιρός σε ολόκληρη τη χώρα θα είναι αρκετά καλός με λιακάδα και μόνο στην ανατολική Ελλάδα θα υπάρχει λίγη τοπική συννεφιά.

Οι βοριάδες θα εξασθενήσουν στα 3 με 5 και τοπικά στο νοτιοανατολικό Αιγαίο 5 μποφόρ, με αποτέλεσμα η θερμοκρασία να φτάσει τους 12 βαθμούς στην ηπειρωτική Ελλάδα και τους 14 στα νησιά.

Βέβαια, νωρίς το πρωί με την ξαστεριά θα έχουμε παγωνιά, με το θερμόμετρο να δείχνει κάτω από το μηδέν (στη Βόρεια Ελλάδα ακόμη και το -5).

Από την Τετάρτη ξαναφοράμε σκούφους και κασκόλ, αφού στα ορεινά της χώρας, το... ξαναστρώνει.

Ο υδράργυρος ετοιμάζεται πάλι για ... χαμηλές πτήσεις, που θα ρίξουν τη θερμοκρασία στην Αθήνα κάτω από τους 10 βαθμούς. Μετά από όλα αυτά, όμως ο φετινός Δεκέμβριος φαίνεται να κάνει μάλλον την ανατροπή,  με ένα.... δωράκι καλοκαιρίας,  το Σαββατοκύριακο των Χριστουγέννων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top