Τι λέει η Αθωνιάδα Σχολή για τον 12χρονο «μοναχό» στο Άγιον Όρος

Έβγαλε ανακοίνωση μετά από τα δημοσιεύματα για το μικρό από τη Ρουμανία

Τι λέει η Αθωνιάδα Σχολή για τον 12χρονο «μοναχό»

Ανυπόστατα χαρακτηρίζει τα δημοσιεύματα για το 12χρονο μοναχό που βρίσκεται στο Άγιον Όρος η επιτροπή της Ιεράς Κοινότητας που είναι αρμόδια για την Αθωνιάδα Σχολή στις Καρυές, τονίζοντας πως «η μοναδική ιδιότητα που φέρει είναι αυτή του μαθητού».

«Η Αθωνιάδα Εκκλησιαστική Ακαδημία είναι ελληνικό Δημόσιο σχολείο - γυμνάσιο και λύκειο - ευρισκόμενο στην χερσόνησο του Αγίου Όρους - Άθω, υπαγόμενο στο Υπουργείο Παιδείας του Ελληνικού Κράτους και συγκεκριμένα στην Εκκλησιαστική Εκπαίδευση. Ο εν λόγω μαθητής φοιτά στο Τμήμα Υποδοχής (Ένταξης), δηλαδή στο τμήμα εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας, με προοπτική να συνεχίσει στις τάξεις του γυμνασίου και του λυκείου και βρίσκεται στην Αθωνιάδα με τη συγκατάθεση των γονέων του. Η μοναδική ιδιότητα που φέρει είναι αυτή του μαθητού», αναφέρει η ανακοίνωση.

Στην Αθωνιάδα Σχολή σπουδάζουν, με βάση το πρόγραμμα που ακολουθούν και τα εκτός Αγίου Όρους γυμνάσια και λύκεια, εβδομήντα έξι μαθητές, από την Ελλάδα, τη Ρωσία, τη Ρουμανία, τη Σερβία, το Λίβανο, τη Συρία, τα οποία διαμένουν σε οικοτροφείο της σχολής. Με την αποφοίτηση συμμετέχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις ακολουθώντας σχολές της προτίμησής τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top