Πλησιάζουν τα θύματα λένε ότι είναι από το Χαμόγελο του Παιδιού και «χτυπάνε» ΑΝΕΛΕΗΤΑ – Πώς να φυλαχτείτε από το νέο κόλπο

Ο πρόεδρος του εθελοντικού οργανισμού, Κώστας Γιαννόπουλος μίλησε στο Star

Αν κάποιος σας χτυπήσει την πόρτα, σας καλέσει στο τηλέφωνο ή σας πλησιάσει σε κάποιο δημόσιο χώρο, ζητώντας σας οικονομική βοήθεια για το «Χαμόγελο του Παιδιού», ΜΗΝ ανταποκριθείτε! Είναι ...κόλπο για να σας αποσπάσουν χρήματα.

Όπως είπε ο πρόεδρος του Χαμόγελου, Κώστας Γιαννόπουλος στο Star, «επιτήδειοι εκμεταλλεύονται το όνομα ενός φορέα που αγαπάει ο κόσμος, γιατί ξέρουν ότι πολύ πιο εύκολα θα προσεγγίσουν κάποιους και θα τους ανοίξουν την πόρτα. Έχουν πέσει πολλοί άνθρωποι θύματα σε όλη την Ελλάδα και στην Κύπρο».

Οι επιτήδειοι ζητούν τρόφιμα, λεφτά, ακόμα και... φάρμακα από ανυποψίαστους πολίτες τάχα για την ενίσχυση της οργάνωσης.

Όσο πλησιάζουν οι γιορτές, τα κρούσματα πληθαίνουν... Γι' αυτό προσοχή: Ο οργανισμός αναφέρει κάποια απ' αυτά, ώστε να είστε υποψιασμένοι: 

-Μια 50χρονη γυναίκα στη Ρηγίλλης στην Αθήνα, πουλά εικόνες και ημερολόγια, προφασιζόμενη ότι τα έσοδα θα δοθούν στο «Το Χαμόγελο του Παιδιού». 

-Τέσσερις γυναίκες στην κεντρική πλατεία της Κατερίνης, πωλούν περιοδικά διενεργώντας έρανο, ενώ μια γυναίκα στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης, επισκέπτεται τα φαρμακεία της περιοχής, επικαλούμενη συγκέντρωση φαρμάκων για «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

«Το Χαμόγελο του Παιδιού δεν βγαίνει στο δρόμο, δεν θα χτυπήσει πόρτα, ούτε θα πάει στις καφετέριες. Έχει συγκεκριμένους χώρους, που μόνο από εκεί και ξεκάθαρα μπορεί να προσφέρει», επισημαίνει ο κύριος Γιαννόπουλος.

Όποιος πολίτης αντιληφθεί ότι κάποιος χρησιμοποιεί το όνομα του φορέα για προσωπικό του όφελος, καλείται να επικοινωνήσει τόσο με την αστυνομία, όσο και με τον οργανισμό. 

ΒΙΝΤΕΟ STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top