Η κρίση έκοψε και τα φάρμακα! ΘΕΡΙΖΟΥΝ τα εμφράγματα και τα εγκεφαλικά στους νέους

Αποκαλυπτικά στοιχεία φέρνει στο φως έρευνα του Ελληνικού Ιδρύματος Καρδιολογίας

Η κρίση άλλαξε τη ζωή μας και έχει οδηγήσει εκατοντάδες ασθενείς σε απόγνωση, καθώς δυσκολεύονται να πληρώσουν τα φάρμακα τους. Έτσι στην προσπάθεια τους να καλύψουν τις ανάγκες τους άτομα με καρδιολογικά προβλήματα, κόβουν από μόνα τους τα φάρμακα, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή τους.

Η διακοπή της φαρμακευτικής αγωγής έχει ως συνέπεια την... αύξηση των καρδιαγγειακών νοσημάτων, την αύξηση της νοσοκομειακής περίθαλψης, και την επιβάρυνση του ΕΣΥ, λένε γιατροί στο Star 

Σύμφωνα με έρευνα του Ελληνικού Ιδρύματος Καρδιολογίας, το  13% των ασθενών που βρίσκονται σε αγωγή για τη χοληστερίνη, αναγκάζεται να τροποποιήσει ή να διακόψει τη φαρμακευτική αγωγή για την υψηλή χοληστερόλη, λόγω υψηλού κόστους συμμετοχής στη φαρμακευτική δαπάνη.

Επιπλέον, το 39% των ασθενών που βρίσκονται σε φαρμακευτική αγωγή, χαρακτηρίζει «πολύ υψηλό» ή «δυσβάσταχτο» το κόστος συμμετοχής στα φάρμακα.

Η έρευνα είναι αποκαλυπτική και για την εμφάνιση εγκεφαλικών και εμφραγμάτων στους νέους .

Όσοι είναι κάτω από 50 ετών και καπνίζουν έχουν πάνω από 8 φορές μεγαλύτερο κίνδυνο για έμφραγμα του μυοκαρδίου, συγκριτικά με όσους δεν καπνίζουν. Παράλληλα, παρατηρήθηκε διπλάσια επίπτωση εγκεφαλικών επεισοδίων σε ηλικίες 40-44 ετών και ακόμα μεγαλύτερη αύξηση σε ανθρώπους 35-39 ετών.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top