Έρχεται το ΤΕΛΟΣ των Πανελλαδικών εξετάσεων-Δείτε τις αλλαγές στην Παιδεία

Ξεκινά η αξιολόγηση μαθητών σε δημοτικά και γυμνάσια

Τέλος οι Πανελλαδικές

Πολλές θα είναι οι αλλαγές που θα κάνουν «πρεμιέρα» στην Παιδεία από το νέο έτος, με σημαντικότερη αυτή της κατάργησης των Πανελλαδικών εξετάσεων.

Σύμφωνα με τα όσα προανήγγειλε στη Βουλή ο Υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, οι αλλαγές θα αφορούν τους μαθητές που θα φοιτήσουν στην Α' Λυκείου το σχολικό έτος 2017-2018.

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΚΑΙ ΓΥΜΝΑΣΙΑ:

Από το 2017, θα ξεκινήσουν και οι αλλαγές στον τρόπο αξιολόγησης των μαθητών σε Δημοτικά και Γυμνάσια. Στο πλαίσιο αυτό, σε ολόκληρη την Υποχρεωτική Εκπαίδευση ξεκινά πιλοτικό πρόγραμμα περιγραφικής αξιολόγησης που σταδιακά θα επεκταθεί σε όλα τα σχολεία το 2018-19.

Η πιλοτική φάση, σύμφωνα με προκήρυξη επιμόρφωσης εκπαιδευτικών που δημοσιοποιήθηκε ήδη, θα αφορά τουλάχιστον 65 δημόσιες σχολικές μονάδες (13 νηπιαγωγεία, 26 δημοτικά, 26 γυμνάσια), οι οποίες θα λειτουργήσουν ως «πιλοτικά σχολεία».

ΞΕΚΙΝΑ ΚΑΙ Η ΑΥΤΟΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ:

Το 2017 αναμένεται να ξεκινήσει και η αυτοαξιολόγηση σχολείων και εκπαιδευτικών, κάτι που αποτελεί εξάλλου και συμφωνία με τους θεσμούς, προκειμένου να εξεταστούν μόνιμες προσλήψεις και να αυξηθεί η χρηματοδότηση στην παιδεία. 

ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ:

Τέλος, στα δημοτικά σχολεία προβλέπεται επέκταση λειτουργίας του ενιαίου τύπου Ολοήμερου ώστε να συμπεριλάβει και μονοθέσια, διθέσια και τριθέσια δημοτικά σχολεία, καθώς και βελτίωση της υλοποίησης του προγράμματος κατά τις απογευματινές ώρες, ώστε η φοίτηση των μαθητών σε αυτά -η οποία σήμερα μοιάζει, στις περισσότερες περιπτώσεις, με απλή φύλαξη- να αποκτήσει ουσιαστικό παιδαγωγικό χαρακτήρα.

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top