Τούρκος αξιωματούχος: «Δραπετεύσαμε στην Ελλάδα γιατί πιστεύαμε ότι θα μας προστατέψει»

Σοκ από την απόφαση για την έκδοσή του στην Τουρκία

Φοβάται για τη ζωή του Τούρκος που κινδυνεύει να εκδοθεί

Φόβους για τη ζωή του εξέφρασε ένας από τους Τούρκους αξιωματικούς που κινδυνεύει να εκδοθεί από την Ελλάδα σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό Spiegel.

Ο Φεριντούν Τσομπάν, δεν έκρυψε μάλιστα τη μεγάλη του έκπληξη από την απόφαση του δικαστηρίου για την έκδοσή του ίδιου και ακόμα δύο αξιωματικών στην Τουρκία, ενώ πλέον περιμένει με αγωνία την απόφαση του Αρείου Πάγου.

«Ήμασταν όλοι εμβρόντητοι. Διότι την ίδια εβδομάδα άλλοι δικαστές του ίδιου δικαστηρίου είχαν απορρίψει το αίτημα έκδοσης στην Τουρκία των υπολοίπων πέντε της ομάδας μας», είπε ο 36χρονος και πρόσθεσε:

«Στην Τουρκία θα καταπατηθούν τα δικαιώματα και η αξιοπρέπειά μας. Θα πρέπει να το αντιληφθούν αυτό η Γερμανία, η Ελλάδα και όλοι οι άλλοι στην Ευρώπη. Δραπετεύσαμε στη χώρα-μέλος της ΕΕ Ελλάδα επειδή σκεφθήκαμε ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να μας προστατεύσει».

Σε ερώτηση τέλος αν αυτός και οι συνάδελφοί του εμπλέκονται στο αποτυχημένο πραξικόπημα του περασμένου καλοκαιριού, ο Τσομπάν απαντά:

«Δεν κάναμε τίποτα λάθος. Δεν κάναμε τίποτα παράνομο. Όχι μόνο σε αυτή την περίπτωση, αλλά σε όλη μας τη ζωή και τη σταδιοδρομία μας ως αξιωματικοί. Είπαμε στο δικαστήριο ότι είμαστε μια ομάδα διάσωσης. Κατά τη διάρκεια των ταραχών φύγαμε επειδή φοβηθήκαμε. Ουδεμία σχέση είχαμε με το πραξικόπημα».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top