Ο στρατός ξηράς εν δράσει-Η απάντηση στις συνεχιζόμενες τουρκικές προκλήσεις

Στο κόκκινο το πολιτικό θερμόμετρο

Τη δική τους απάντηση στις συνεχιζόμενες τουρκικές προκλήσεις δίνουν οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, μέσα από νέο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα ο Στρατός Ξηράς, με εντυπωσιακές εικόνες από τη ρεαλιστική εκπαίδευση των μονάδων του.

Ανατολικά της Κρήτης επιχειρούν αεροναυτικές δυνάμεις της Ελλάδας και της Αιγύπτου, στο πλαίσιο της κοινής άσκησης «ΜΕΔΟΥΣΑ». Τη νύχτα της Τετάρτης, ελικόπτερο SUPER PUMA «διέσωσε» πιλότο, που σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης είχε πέσει στη θάλασσα.

Την άσκηση «ΜΕΔΟΥΣΑ» παρακολούθησε  ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Βαγγέλης Αποστολάκης, που επιβιβάστηκε μαζί με τον Αιγύπτιο ομόλογό του τόσο στην ελληνική φρεγάτα «ΝΑΥΑΡΙΝΟΝ», όσο και σε μια αιγυπτιακή φρεγάτα.

Την Πέμπτη επτά τουρκικά αεροσκάφη προχώρησαν σε δεκαοκτώ παραβιάσεις στο Αιγαίο ενώ σημειώθηκαν και δύο αερομαχίες.

Την ίδια στιγμή, Κυβέρνηση και αντιπολίτευση στην Τουρκία ενώνουν τις φωνές τους αμφισβητώντας συνεχώς ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα στο Αιγαίο.

«Μπροστά στη μύτη μας βρίσκονται 18 νησιά τα οποία τα έχετε κάνει δώρο στους Έλληνες. Εάν σαν κράτος δεν πάτε να υψώσετε την τουρκική σημαία, έχω αποφασίσει να το κάνω εγώ ο ίδιος» είπε ο Τανζού Οζτζάν, βουλευτής Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Τουρκίας (CHP).

Από το Ισραήλ, ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε εμμέσως στον Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος αμφισβητεί συνεχώς τη Συνθήκη της Λωζάνης.

«Το τελευταίο που χρειαζόμαστε είναι επιθετικές φωνές που υπονομεύουν την περιφερειακή σταθερότητα», σημείωσε.

Περισσότερο σκληρός προς τον ηγέτη της Τουρκίας εμφανίστηκε όμως ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.  Δεν μπορούμε να αφήσουμε τα ακραία στοιχεία αναπάντητα όπως και τον Ερντογάν ο οποίος έχει μετατραπεί σε έναν στυγνό δικτάτορα, αυτή τη στιγμή, να απειλεί το σπίτι μας. Όταν θα πάνε να απειλήσουν την πατρίδα μας θα ακούσουν την απάντηση».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top