​Μόνο... Χριστουγεννιάτικο δεν είναι το κλίμα στην Κρήτη! Το βράδυ της Τρίτης, αγανακτισμένοι αγρότες πέταξαν... καφάσια με ντομάτες στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στα Χανιά, διαμαρτυρόμενοι για τη συνεχιζόμενη απεργία της ΠΝΟ.

d4.jpgd2.jpg

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα, zarpanews.gr, πρόκειται για παραγωγούς κηπευτικών από όλες τις περιοχές του νομού (κυρίως νότια), οι οποίοι τις τελευταίες ημέρες βλέπουν τα προϊόντα τους να χαλάνε, λόγω της απεργίας των ναυτεργατών.

Την ίδια ώρα, κινδυνεύουν να χαλάσουν και οι συμφωνίες που έχουν με μεγάλα σούπερ μάρκετ της Ελλάδας και του εξωτερικού, λόγω της ασυνέπειας στην τροφοδοσία.

d3.jpg

Στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ υπήρχε ισχυρότατη αστυνομική παρουσία.

Φτάνοντας οι αγρότες, ξεκαθάρισαν πως δεν έχουν σκοπό να προκαλέσουν επεισόδια και με... βρισιές κατά της Κυβέρνησης, που δεν κατάφερε να λύσει το πρόβλημα, παρά τις δεσμεύσεις, πέταξαν τις ντομάτες και αποχώρησαν.

Νωρίτερα, οι αγρότες των Χανίων συγκεντρώθηκαν στο Λιμάνι της Σούδας για να δηλώσουν δυναμικά της έντονη δυσφορία τους κατά της απεργίας που κάνει η ΠΝΟ εδώ και μέρες.

Συγκεκριμένα, ο Αντώνης Αρετουλάκης, πρόεδρος του αγροτικού Συλλόγου Κισσάμου δήλωσε πως, «Βρισκόμαστε στο λιμάνι της Σούδας για να διαμαρτυρηθούμε κατά της απεργίας που κάνει η ΠΝΟ εδώ και μέρες. Θεωρούμε πλέον πως αυτή η απεργία κάνει ζημιά καθαρά και μόνο στους αγρότες, τα τρόφιμα μας σαπίζουν και εμείς χάνουμε λεφτά μέσα σε αυτές τις δύσκολα οικονομικές εποχές. Ήμασταν πάντα συμπαραστάτες της ΠΝΟ, αλλά πλέον βλέπουμε ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει, κάνοντας ζημιά στον κόπο μας. Η μόνη κοινωνική τάξη που θίγεται είναι ο αγροτικός κόσμος, κάθε χρόνο πριν τις γιορτές η ΠΝΟ ξεκινάει πάντα απεργίες».