​Μια συγκλονιστική κατάθεση ψυχής έκανε το μεσημέρι της Τρίτης στην εκπομπή του Star «Αλήθειες με την Ζήνα» η πολιτικός, Μαριάνθη Καφετζή-Ραυτοπούλου.

Η γυναίκα, η οποία έχασε πριν ένα χρόνο τον 22χρονο γιο της σε τροχαίο στην περιοχή Κηφισίας –Αμαρουσίου, μοιράστηκε με τους τηλεθεατές προσωπικές στιγμές και συναισθήματα, κάνοντας και τους πιο σκληρούς να λυγίσουν.

ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2015 ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ Ο ΧΡΟΝΟΣ

mama.jpg

Ο γιος της, το καμάρι της, ο Σπύρος, είχε μόλις γυρίσει από το Λονδίνο, όπου είχε κάνει Μεταπτυχιακό. Είχε όλη τη ζωή μπροστά του για να κάνει πραγματικότητα τα όνειρα του. Μια μέρα του περσινού Δεκεμβρίου ωστόσο το νήμα της ζωής του παιδιού κόπηκε ξαφνικά σε τροχαίο δυστύχημα.

Η μητέρα του Μαριάνθη Καφετζή-Ραυτοπούλου, θυμάται την τελευταία αγκαλιά με τον γιο της. «Θα έβγαινε με τους φίλους του... Πριν φύγει από το σπίτι του, του είπα “Βρε ψηλέ κάτσε ένα λεπτό να σε φιλήσω”. Έφυγε ένας Σπύρος ευτυχισμένος, πετυχημένος, ασφαλής και δεν γύρισε ποτέ. Από την τροχαία μου είπαν “η γλίτσα πήρε το παιδί σου”», είπε βουρκωμένη, τονίζοντας πως ακόμη και σήμερα υπάρχουν πολλά αναπάντητα ερωτήματα για το χαμό του παιδιού της.

ΜΕ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ

mana.jpg

Η μητέρα του Σπύρου, προσπαθώντας να απαλύνει τον πόνο της και να αναπαύσει την ψυχή του γιου της, πηγαίνει πολύ συχνά στο σημείο του τροχαίου, και αφήνει λουλούδια, θέλοντας να προστατέψει τους άλλους οδηγούς.

«Για μένα ο Σπύρος ήταν ο ύψιστος λόγος ύπαρξης μου, ήταν ο σκοπός της ζωής μου. Η πληγή είναι ανοιχτή και αιμορραγεί, όμως μας έχουν πει “να προσπαθήσουμε να ζούμε μαζί του”. Μέσα μου συνυπάρχουν δύο Μαριάνθες, η μια που θέλει να είναι με τον Σπύρο και η άλλη με την κόρη μου, τη Λένα. Είναι δύσκολο, κουράζομαι... θα ήθελα να είμαι με τον Σπύρο, αλλά όταν ακούω τη Λένα μου…. παίρνω δύναμη», πρόσθεσε η ίδια.

Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΙΕΡΕΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΑΝΑΤΡΙΧΙΛΑ

Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε η κυρία Μαριάνθη Καφετζή-Ραυτοπούλου, όταν αναφέρθηκε στην τυχαία συνάντηση που είχε με ιερέα που περνούσε από το σημείο του τροχαίου και προσευχόταν για το παιδί της, σε ένα από τα μνημόσυνα για τον Σπύρο!

«Μίλαγε (σσ ο ιερέας) για τον Σπύρο μου, σαν να τον ήξερε, μας έλεγε ότι "ο Σπύρος δεν μπορούσε να αντέξει την αδικία αυτού του κόσμου"», είπε μεταξύ άλλων.

Τέλος, αναφερόμενη στο πνεύμα των ημερών και στις ευχές που κάνουμε όλοι τα Χριστούγεννα, η μητέρα του Σπύρου με δάκρυα στα μάτια της είπε, «θα κοιτάω ψηλά, θα βλέπω ένα αστέρι και θα νομίζω ότι είναι ο Σπύρος μου και το άλλο αστέρι που έχω δίπλα μου είναι η Λένα μου».

Κλείνοντας, η κυρία Μαριάνθη Καφετζή-Ραυτοπούλου, η οποία θα κατέβει υποψήφια με τη ΝΔ, δεσμεύτηκε να προσπαθήσει να πραγματοποιήσει τα χαμένα όνειρα του Σπύρου της. «Θα βάλω την ψυχή μου στο να μπορέσουμε να βελτιώσουμε τομείς της ελληνικής πραγματικότητας, είναι ουτοπία να λέμε ότι θα αλλάξουν όλα, αλλά ο καθένας από εμάς μπορεί να κάνει κάτι», τόνισε.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ STAR