Διαδηλώσεις και πορείες σχεδόν σε όλη την Ελλάδα γίνονται σήμερα για την «μαύρη» επέτειο των 8 χρόνων από την δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Όπως θα δείτε και στο video του thestival, στη Θεσσαλονίκη μετά τις 15:00 το απόγευμα έλαβε χώρα συγκέντρωση μπροστά από την Καμάρα, όπου συμμετείχαν πολιτικά κόμματα της αριστεράς, φοιτητικοί σύλλογοι, σωματεία, κ.α. και στη συνέχεια οι διαδηλωτές, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, συγκρότησαν πορεία, μέσω της οδού Εγνατία και με κατεύθυνση προς το κέντρο της πόλης.

54.jpg
Η τροχαία διέκοψε την κυκλοφορία στους κεντρικούς δρόμους, ενώ αστυνομικές δυνάμεις αναπτύχθηκαν σε κομβικά σημεία και παρακολούθησαν από απόσταση την εξέλιξη του συλλαλητηρίου.

Στις 18:00 το απόγευμα, αναμένεται να γίνει και δεύτερο συλλαλητήριο, με τη συμμετοχή μελών του ευρύτερου αντεξουσιαστικού χώρου, επίσης μπροστά από την Καμάρα.

a47ebfd4805c22767af5309972fc5f1f_XL.jpg

ΠΕΤΑΞΑΝ ΚΟΚΚΙΝΗ ΜΠΟΓΙΑ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΠΑΤΡΑΣ

Στην Πάτρα τώρα, όπως βλέπετε και στις φώτο του tempo24, κατά την διάρκεια της πορείας που έκαναν φοιτητές και αντιεξουσιαστές το μεσημέρι της Τρίτης, βρέθηκε στο στόχαστρο το Δικαστικό Μέγαρο Πατρών.

patra2.jpg
Οι αντιεξουσιαστές έβαλαν πέταξαν βόμβες με χρώμα, βάφοντας κόκκινο το κτίριο.

patra3.jpg
Να υπενθυμίσουμε πως προσφάτως το κτίριο είχε ανακαινιστεί με προσπάθειες του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών.
patra4.jpg